Νταμπίζας: «Αν πάμε στο Euro, η ποδοσφαιρική λογική λέει να μείνει ο Πογέτ στην Εθνική!»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 μιλώντας σχετικά με το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.
Ο βετεράνος μπακ της Νιουκάσλ και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 είπε ότι «υπήρξε μια αναστάτωση επικοινωνιακά. Έχει την ιδιαιτερότητα να τελειώνει το συμβόλαιό του σε μία τελείως περίεργη ημερομηνία. Αυτά τα θέματα οφείλουν να απασχολήσουν εσωτερικά την ΕΠΟ και να μη βγαίνουν προς τα έξω. Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Δεν μπορείς να πας σε αλλαγή προπονητή αν προκριθούμε στο Euro! Εκτός αν υπάρχει τεράστιο εσωτερικό ζήτημα. Το φυσιολογικό είναι να συνεχίσει με τον ίδιο. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι συνεχίζεις με τον Πογέτ».
Από εκεί και πέρα, για το παιχνίδι με το Καζακστάν τον Μάρτιο τόνισε: «Η Ελλάδα στα χαρτιά είναι το φαβορί, αλλά αυτό δημιουργεί και ένα ψυχολογικό βάρος μεγαλύτερο. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες, που θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή, είμαστε το φαβορί και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούμε στα τελικά της Γερμανίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι μικροί, οι πολύ μικροί, από το τρίτο ράφι του ποδοσφαίρου, έχουν ανέβει. Χαοτικές ήταν παλαιότερα οι αποστάσεις, σε σχέση με τη μεσαία τάξη του ποδοσφαίρου, στην οποία ανήκουμε εμείς. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτές οι αποστάσεις. Βλέπουμε το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο, τη Γεωργία, που έχει έναν παίκτη, μάλιστα, μέσα στους τρεις καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Οι μικροί μεγάλωσαν, οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να ανταποκριθούμε».