Το Campion.gr με τους βετεράνους της Μπαρσελόνα! (photos)

Με τους βετεράνους της Μπαρσελόνα συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής το Campion.gr. Μεγάλη τιμή και χαρά να συναντάς και να συνομιλείς με ανθρώπους οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα του μεγάλου συλλόγου της Καταλωνίας και έχουν κάνει τη δική τους καριέρα στα Ισπανικά και Ευρωπαϊκά γήπεδα. Η αντιπροσωπία των "Agrupació Barça Jugadors", όπως είναι το όνομά τους, επισκέφθηκε τα Ιωάννινα όπου αντιμετώπισαν τους αντίστοιχους του ΠΑΣ Γιάννινα για έναν πολύ σπουδαίο σκοπό. Για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη πατρίδα μας και τα έσοδα του φιλικού να πάνε σε αυτούς και να βοηθηθούν όσο γίνεται. Στο Πανηπειρωτικό στάδιο έγιναν εργαστήρια όπου έπαιξαν ποδόσφαιρο με μικρά παιδιά και τα έκαναν με αυτό τον τρόπο να ξεφύγουν έστω και λίγο από την δυστυχία της καθημερινότητάς τους. Παρότι έχουν αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, οι βετεράνοι της Μπαρσελόνα μας εντυπωσίασαν με την απλότητά τους και με το πόσο προσιτοί και φιλικοί ήταν. Συνομιλήσαμε και μας παραχώρησαν συνεντεύξεις ο Φρεντερίκ Ντεχού, ο Μέχο Κόντρο και ο Φρανσίσκο Γκουσμάν. Για τις συναντήσεις αυτές μας βοήθησε ο υπεύθυνος Τύπου των παλαιμάχων της Μπαρσελόνα, Όσκαρ Ινιέστα (τελευταία φωτογραφία) και για τη μετάφραση ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Μπαρσελόνα Β, Αρούνα Μπαμπανγκίντα.


Φρεντερίκ Ντεχού
Ο Φρεντερίκ Ντεχού ήταν κεντρικός αμυντικός, διεθνής με την Εθνική Γαλλίας και μέλος της Λανς που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1998. Εκτός από τη Μπαρσελόνα αγωνίστηκε στη Παρί Σεν-Ζερμέν και στη Μαρσέιγ. Δείτε το βιογραφικό του εδώ.
Φρεντερίκ οι παλαίμαχοι της Μπαρσελόνα αντιμετωπίζετε τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα φιλανθρωπικό ματς αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Πες μας δυο λόγια για την κίνηση αυτή των δύο συλλόγων.
Είναι ένα ματς που έχει μεγάλη σημασία. Οι παλαίμαχοι των δύο συλλόγων δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Στόχος όλων μας είναι να μαζευτούν όσο πιο πολλά χρήματα γίνεται για να τους βοηθήσουμε.
Ποιά ήταν η σημαντικότερη στιγμή σου με τη φανέλα της Μπαρσελόνα;
Η πρώτη φορά που φόρεσα την φανέλα της.


Μέχο Κόντρο
Ο Μέχο Κόντρο είναι Βόσνιος πρώην επιθετικός, διεθνής με την Εθνική της πατρίδας του. Εκτός από τη Μπαρσελόνα αγωνίστηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στη Τενερίφη, στην Αλαβές και στη Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιόχαν Κρόιφ. Στην Ιστορία έμειναν τα δύο γκολ που σημείωσε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (βίντεο παρακάτω). Επίσης είναι πρώην προπονητής της Εθνικής Βοσνίας, της Σοσιεδάδ και της Σαράγεβο. Δείτε το βιογραφικό του εδώ.
Μέχο οι παλαίμαχοι της Μπαρσελόνα αντιμετωπίζετε τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα φιλανθρωπικό ματς αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Πες μας δυο λόγια για την κίνηση αυτή των δύο συλλόγων.
Στόχος όλων μας είναι να στηρίξουμε τους πρόσφυγες, να σταθούμε στο πλευρό τους και να τους κάνουμε όσο πιο χαρούμενους μπορούμε.
Ποιά ήταν η σημαντικότερη στιγμή σου με τη φανέλα της Μπαρσελόνα;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Όλες οι στιγμές που φορούσα τη φανέλα της ήταν ξεχωριστές.



Φρανσίσκο Γκουσμάν
Ο Φρανσίσκο Χαβιέ Ντος Γκουσμάν είναι πρώην τερματοφύλακας της Μπαρσελόνα ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου το 1994 υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ.
Φρανσίσκο οι παλαίμαχοι της Μπαρσελόνα αντιμετωπίζετε τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα φιλανθρωπικό ματς αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Πες μας δυο λόγια για την κίνηση αυτή των δύο συλλόγων.
Βρισκόμαστε στα Ιωάννινα για να αντιμετωπίσουμε τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα με σκοπό να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες οι οποίοι βλέπουν την άσχημη πλευρά της ζωής. Σκοπός όλων μας είναι οι αλληλεγγύη προς εκείνους.
Ποιά ήταν η σημαντικότερη στιγμή σου με τη φανέλα της Μπαρσελόνα;
Αυτό που βλέπουμε σήμερα. Το να κάνεις μικρά παιδιά χαρούμενα είναι πολύ σημαντικό.
(Στον πάγκο, δεξιά στη φωτογραφία, μαζί με τον Γιόχαν Κρόιφ)
Περισσότερες φωτογραφίες: