Το Campion.gr στο Παρίσι!

Το Πάρκο των Πριγκίπων… Το πάρκο που χρησιμοποιούσε η βασιλική οικογένεια της Γαλλίας για κυνήγι κατά τον 18ο αιώνα. Αυτό είναι το Parc Des Princes, η έδρα της Paris Saint-Germain. Κτίστηκε ως ποδηλατοδρόμιο το 1903 και μετατράπηκε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο το 1973 για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της νεοσύστατης τότε PSG. Το Campion.gr βρέθηκε στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το φημισμένο αυτό γήπεδο. Ένα γήπεδο το οποίο χρησιμοποιούσε ως έδρα της η εθνική Γαλλίας μέχρι να κτιστεί το Stade De France. Στο Parc Des Princes είχε πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 με γκολ στο τελευταίο λεπτό επί της Βουλγαρίας. Σε αυτό το γήπεδο επίσης η Εθνική Γαλλίας είχε νικήσει την Ισπανία στον τελικό και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1984. Επίσης σε αυτό το γήπεδο η Λίβερπουλ είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1981.
Είναι ένα πολύ όμορφο καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο που χωράει 49000 θεατές. Όπως προαναφέραμε φιλοξενεί την Paris Saint-Germain που ιδρύθηκε το 1970 και μέσα σε μόλις 40 χρόνια ιστορίας εκτός από τους εγχώριους τίτλους έχει κερδίσει και το Κύπελλο Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης το 1996. Είδαμε από κοντά το γήπεδο στο οποίο αγωνίστηκαν οι Ραΐ, Ζινολά, Τζορκαέφ, Ροναλντίνιο, Λαμά, Ανελκά, Μακελελέ, Παουλέτα, Γουεά, Ντομενέκ, Αρντίλες και αμέτρητοι ακόμη αστέρες.

---------------------------------------------------------------------------------------------









































































Το δεύτερο γήπεδο που επισκέφθηκε το Campion.gr στο Παρίσι είναι το Stade De France. Το γήπεδο που φιλοξένησε το τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 και αρκετούς άλλους αγώνες του θεσμού. Σε αυτό το γήπεδο εκείνο το καλοκαίρι οι Γάλλοι φίλαθλοι είχαν την χαρά να δουν την εθνική τους να κατακτά την κορυφή του κόσμου. Έκτοτε αποτελεί την έδρα της εθνικής Γαλλίας.
Είχαμε τη χαρά να δούμε τα αποδυτήρια που χρησιμοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας και της Βραζιλίας στον αλησμόνητο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, τη φανέλα του Ζιντάν από τον τελικό του Μουντιάλ του 2006, τη φόρμα του Φερνάντο Αλόνσο και βεβαίως τα ντράμς των AC/DC από τη συναυλία που έδωσαν εκεί.
Άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 1998 και είναι χωρητικότητας 80000 θέσεων. Αυτό το καθιστά το 5ο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης και είναι αξιολογημένο από την UEFA με 5 αστέρια. Εκτός από έδρα της εθνικής της χώρας είναι και το γήπεδο που διεξάγεται κάθε χρόνο ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας και του Λιγκ Καπ Γαλλίας. Επίσης φιλοξένησε τους τελικούς του Champions League του 2000 και του 2006. Η άλλη ονομασία του γηπέδου είναι Saint Denis από την περιοχή του Παρισιού στην οποία βρίσκεται. Εκτός από αγώνες ποδοσφαίρου φιλοξενεί και αγώνες ράγκμπι και συναυλίες.
Μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται από τον δήμο του Παρισιού τους καλοκαιρινούς μήνες για να πηγαίνουν μικρά παιδιά να μαθαίνουν κολύμπι σε πισίνες που τοποθετούν μέσα στο αγωνιστικό χώρο, για να παίζουν τένις και να κάνουν πολλά άλλα σπορ. Πράγμα πρωτοποριακό και πρωτόγνωρο για την… τριτοκοσμική Ελλάδα…