Συνταρακτικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Τίτο Βιλανόβα

Γράφει ο Νίκος Περπερίδης από τους Balacticos
Συνταρακτικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Tito Vilanova, έφερε στην δημοσιότητα το el periodico και ο Emilio Perez de Rozas, στο φύλλο της 31ης Μαϊου. Αποκαλύπτεται ο λόγος για τον οποίο δεν παραβρέθηκε στο τελευταίο αντίο του αδερφικού του φίλου, ο Pep Guardiola, αλλά και μια επίσκεψη του Messi στο σπίτι του Tito, λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια ο προπονητής της Barca.
Ο Tito Vilanova είχε απόλυτη νοητική διαύγεια, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές, παρόλη την σοβαρότητα της κατάστασης του. Παρακολουθούσε στενά τα δρώμενα στο FC Barcelona και ήταν πολύ ανήσυχος για τα προβλήματα της ομάδας, τόσο που αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του TV3 και στον Bernant Soler.
Η συμφωνία έκλεισε στις 20 Ιανουαρίου 2014 και το μόνο που ανησυχούσε τον Tito, ήταν η ταλαιπωρημένη του όψη, αποτέλεσμα των, πάνω από 100, ακτινογραφικών συνεδριών στις οποίες είχε υποβληθεί. Οι τεχνικοί της τηλεόρασης τον καθησύχασαν, ωστόσο η συνέντευξη ακυρώθηκε αφού στις 23 του ίδιου μήνα, ο Sandro Rosell παραιτήθηκε υπό το βάρος του θορύβου που προκλήθηκε για την μεταγραφή του Neymar.
Στις 19 Απριλίου 2014 ο Tito δέχθηκε στο σπίτι του, τον Leo Messi ο οποίος συνοδευόταν από τον Pinto και τον Pepe Costa (προσωπικός του γυμναστής). Εκεί ο Tito έπεισε τον Messi ότι πρέπει να συνεχίσει στη Barcelona, αγνοώντας τις μουρμούρες του κόσμου. Άλλωστε είχε πιστέψει στον αργεντινό από τις ημέρες που τον είχε στην ακαδημία της ομάδας και ο Leo τον εμπιστευόταν τυφλά. Μία ημέρα αργότερα, στις 20 Απριλίου, ο Messi θα πετύχαινε το δεύτερο τέρμα της Barca στο Camp Nou, οδηγώντας τους blaugrana στην ανατροπή του 0-1 με το οποίο είχε προηγηθεί η Athletic Bilbao και κρατώντας ζωντανή την ομάδα, στη μάχη του τίτλου.
Τις τελευταίες 48 ώρες της ζωής του, στο πλευρό του εκτός από την σύντροφο και τα παιδιά του, ήταν και οι τρείς αδερφικοί φίλοι του, οι Jordi Roura, Jaume Torras και Aurelli Altimira. Κάποιος έλειπε όμως.. Κάποια στιγμή ο Jaume Torras απευθύνθηκε στους Roura και Altimira:
Ξέρετε τι θα ήθελα να δω τώρα? Να μπαίνει στο δωμάτιο ο Pep Guardiola, για το τελευταίο αντίο, την τελευταία αγκαλιά στον καλύτερο φίλο της ζωής του.
Αδίκως περίμεναν όμως οι δημοσιογράφοι που είχαν συσσωρευτεί στην αίθουσα αφίξεων των ιδιωτικών πτήσεων στο el Prat. Καμία πτήση από το Μόναχο δεν προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη. Η οικογένεια του Tito και κυρίως η σύζυγος του, δεν είχαν συγχωρήσει τον Pep, θεωρώντας ότι δεν στάθηκε με τον τρόπο που όφειλε στο πλευρό του φίλου του, που πάλευε για τη ζωή του. Και αυτό ο Guardiola το γνώριζε καλά και το σεβάστηκε. Γι' αυτό λίγα 24ωρα αργότερα θα έλεγε ότι : Αυτή την θλίψη που νιώθω, θα την κουβαλάω για πάντα μέσα μου.