Όταν ο Κόντε πήγε στη MARCA με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα!

Η σεζόν 2017-2018 ήταν η καλύτερη για τον Πέδρο Κόντε στην θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα και μία από τις καλύτερες της καριέρας του.
Ο Ισπανός κανονιέρης ήταν πρώτος σκόρερ του "Άγιαξ της Ηπείρου" και τρίτος του πρωταθλήματος. Το όνομά του ήταν ένα από αυτά που συζητιούνταν περισσότερο και συνέχισε την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Μπανίγιας.
Εκείνη τη σεζόν μάλιστα, "ανάγκασε" μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, την Marca να του κάνει αφιέρωμα και συνέντευξη. Στην στήλη όπου αναφέρεται στους Ισπανούς ποδοσφαιριστές που σημειώνουν επιτυχία και έχουν αξιοσημείωτη πορεία εκτός συνόρων. Η συνέντευξη δόθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην Marca:

Πέδρο Κόντε: «Εκπληρώνω ένα όνειρο που δεν έχει ακόμη τελειώσει»

Ο Πέδρο Κόντε (Córdoba, 1988) επισκέπτεται τη MARCA για να κάνει τον απολογισμό της καλύτερης στιγμής της καριέρας του. Στα 29 του, το 9, διασκεδάζει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα επτά γκολ του σε 10 αγώνες τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας σκόρερ της Ελληνικής Σούπερ Λιγκ. Μια επιτυχία χωρίς να χάσει τη φιλοδοξία και την ταπεινοφροσύνη που τον χαρακτήριζαν πάντα.

Πώς φτάνει ένα αγόρι από τη Villafranca de Córdoba στην ελληνική Σούπερ Λιγκ;
Ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία του να παίζω εκτός Ισπανίας. Είχε προσφορές από ομάδες της Β' κατηγορίας, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στη μέση και μας τράβηξε την προσοχή. Ήταν μια ομάδα που επρόκειτο να πάρει την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και που ήταν στην Α’ κατηγορία χωρίς οικονομικά προβλήματα. Η οικογένεια και η σύντροφός μου με στήριξαν και με έκαναν να πάρω μια πολύ σημαντική απόφαση στην καριέρα μου.

Βλέπεις μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο Ελληνικό και το Ισπανικό ποδόσφαιρο;
Ναι, υπάρχει ένα βήμα μεταξύ δεύτερης και πρώτης κατηγορίας. Πήρα άλματα δύο κατηγοριών και γρήγορα συνήθισα το παιχνίδι. Αμυντικά είναι πιο δυνατοί από ότι στην Ισπανία, είναι πιο δύσκολο να πετύχεις γκολ. Δεν υπάρχουν τόσο καλές πορείες, αλλά η αμυντική και τακτική απόδοση είναι αξιοσημείωτη. Μου λείπει που δεν υπάρχουν τόσοι χώροι όταν επιτίθεσαι.

Πώς άλλαξε η ζωή σου σε δύο χρόνια στην Ελλάδα;
Η ζωή σε αλλάζει, αλλά η νοοτροπία μου θα είναι πάντα ταπεινή. Δεν έχει σημασία αν παίζεις στην πρώτη ή στη δεύτερη.

Πιστεύεις ότι είναι μια από τις τελευταίες σου ευκαιρίες να πετύχεις στο ποδόσφαιρο;
Ναι, έχω άλλον έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εμπόδιο για να μπορέσω να πάω σε μεγαλύτερο σύλλογο από τον ΠΑΣ. Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, τώρα στα 29 μου ζω σε πλήρη ωριμότητα και νομίζω ότι μου απομένουν αρκετά χρόνια καλού ποδοσφαίρου. Ποιος ξέρει πώς θα παίξω στα 35 μου. Προσέχω πολύ τον Aduriz που με την ηλικία του δίνει απίστευτη απόδοση. Είμαι στην τέλεια ηλικία.

Πιστεύεις ότι έφτασε αργά η ευκαιρία να πετύχεις στο ποδόσφαιρο;
Νομίζω ότι ναι, δεν είχα τύχει όσο άλλοι ποδοσφαιριστές να μπορέσω να παίξω στην Α' Κατηγορία πριν. Κανείς δεν μου έχει δώσει τίποτα και όλα όσα έχω πετύχει είναι χάρη στη δουλειά μου και τη στήριξη της οικογένειάς μου. Είμαι πολύ περήφανος για το πού βρίσκομαι. Το έχω πετύχει χάρη στην προσπάθειά μου.

Πώς θα περιέγραφες τον σύλλογό σου, τον ΠΑΣ Γιάννινα;
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε ξανά στην Α' κατηγορία πριν από περίπου πέντε χρόνια και σιγά σιγά μεγαλώνει στη Σούπερ Λιγκ. Είναι ένας πολύ ταπεινός σύλλογος, αλλά νομίζω ότι ο σεβασμός της Λίγκας για εμάς αυξάνεται. Το γεγονός ότι πέρασε γύρους του Κυπέλλου και του Γιουρόπα Λιγκ σημαίνει ότι η ομάδα έχει κάνει ένα ποιοτικό άλμα. Η πόλη με έχει εκπλήξει πολύ, είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος. Θα έχει 140.000 κατοίκους και ο κόσμος είναι πολύ φανατικός. Οι οπαδοί μας σταματούν στο δρόμο και μας ζητούν να κερδίσουμε. Οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί όπως στην Ισπανία.

Πώς ορίζει τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή ο Πέδρο Κόντε;
Είμαι ένας επιθετικός που του αρέσει να παίζει με την πλάτη του. Έχει ελευθερία κινήσεων και στερεώνει τους κεντρικούς αμυντικούς. Είμαι ένα «9» που νομίζω ότι είναι δύσκολο να το βρεις σήμερα. Μου αρέσει να κατεβαίνω για να παρω την μπάλα, αλλά πάνω απ' όλα να παίζω μέσα στο κουτί.

Τι σημαίνει για σένα να είσαι πρώτος σκόρερ στην Ελληνική Super League;
Μου αρέσει γιατί το να βάζω γκολ είναι η δουλειά μου, αλλά δεν σκέφτομαι τίποτα ασυνήθιστο. Είμαι χαρούμενος για το απλό γεγονός του γκολ, αλλά δεν άλλαξε τη ζωή μου γιατί είναι κάτι που έκανα πάντα.

Από τότε που βρίσκεσαι στην Ελλάδα, έχεις λάβει προσφορές από την Ισπανία;
Όχι και αν έφτανε, θα έπρεπε να αξιολογηθεί για πιθανή επιστροφή. Δεν θα με πείραζε να επιστρέψω στην Ισπανία, είμαι ανοιχτός σε όλα. Ήρθε προσφορά από Κίνα!

Θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις σε μια ομάδα Β;
Δεν το σκέφτομαι. Αν ήταν δεύτερη ομάδα θα έπρεπε να το αξιολογήσω, θα μπορούσα να το σκεφτώ. Το ποδόσφαιρο παίρνει πολλές στροφές και ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξεις, αλλά τώρα είμαι ανοιχτός στο να ακούσω οποιαδήποτε προσφορά για οποιοδήποτε έργο.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ισπανία;
Οικογένεια, φίλοι, δικοί μου άνθρωποι... αλλά, ειλικρινά, αν είχα την οικογένειά μου πιο κοντά δεν θα μου έλειπε τόσο η Ισπανία. Όσο για το ποδόσφαιρο, έχω πλήρη επικοινωνία με τους συμπαίκτες. Με Αγγλικά και λίγα Ελληνικά μπορείς να συνεννοηθείς, αλλά αυτό που μου λείπει περισσότερο στην ομάδα είναι να μπορώ να κάνω αστεία (γέλια). Στα Ελληνικά δεν είναι το ίδιο.

Ποιά όνειρα έχει να εκπληρώσει ο Πέδρο Κόντε;
Πάντα ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και εκπληρώνω ένα όνειρο που δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα ήθελα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, να κερδίσω έναν τίτλο... αλλά αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο να τα πάω πολύ καλά με την ομάδα μου. Φυσικά και θα ήθελα πολύ να πετύχω πολλά ακόμα γκολ και να πάω στην Εθνική φυσικά. Το να υπερασπιστούμε την ασπίδα της Ισπανίας θα ήταν απίστευτο, αλλά το να μιλάμε για αυτήν τώρα θα ήταν λάθος.