Σεβίλλη-Ρόμα στον τελικό του Europa League

Σεβίλλη και Ρόμα θα διεκδικήσουν φέτος το Europa League, στις 31 Μαΐου στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.
Η ομάδα της Ανδαλουσίας, πολυνίκης της διοργάνωσης με έξι κατακτήσεις οδεύει προς την έβδομη. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ακόμη μια ανατροπή, καθώς επέστρεψε από το 0-1 που βρέθηκε να χάνει στο «Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν» από τη Γιουβέντους (1-1 ο αγώνας στο Τορίνο).
Ο Βλάοβιτς πάγωσε τις εξέδρες ανοίγοντας το σκορ στο 65' αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ του Σούσο έξι λεπτά αργότερα κι οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση, για να δώσει τη νίκη-πρόκριση σκοράροντας το τελικό 2-1 ο Λαμέλα στο 95'.
Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο, από την πλευρά της, παρέταξε… λεωφορείο μπροστά από την εστία του Ρούι Πατρίσιο, πήρε το 0-0 στην «Μπάι Αρίνα» από τη Λεβερκούζεν και σε συνδυασμό με τη νίκη στο «Ολίμπικο» θα παίξει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ευρωπαϊκό τελικό.
Οι «Τζαλορόσι» είχαν κατακτήσει πέρυσι το Conference League νικώντας στον τελικό 1-0 τη Φέγενορντ, αλλά φέτος το έργο τους θα είναι πιο δύσκολο με αντίπαλο την πολύ πιο έμπειρη και σκληροτράχηλη Σεβίλλη.