Conference League: Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ στον τελικό

Η Φιορεντίνα και η Γουέστ Χαμ είναι οι ομάδες που θα αναμετρηθούν στον φετινό τελικό του Europa Conference League.
Η Φιορεντίνα επέστρεψε σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ για πρώτη φορά μετά από 62 χρόνια, όταν το 1961 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στους Ρέιντζερς.
Παρότι είχαν ηττηθεί στην έδρα τους (1-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι») από την επίσης εκπληκτική Βασιλεία οι Ιταλοί έφτασαν σε μεγάλη ανατροπή επικρατώντας με 3-1 των Ελβετών στην παράταση και θα διεκδικήσουν το Κύπελλο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στις 7 Ιουνίου στην «Έντεν Αρένα» της Πράγας.
Το γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Μπαράκ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του έξτρα ημιώρου (120'+9!), κι ενώ στην κανονική διάρκεια η Φιορεντίνα είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τα γκολ του Νίκο Γκονζάλες (35', 72'), με τον Αμπντουνί να ισοφαρίζει προσωρινά για τη Βασιλεία στο 55'.
Η Γουέστ Χαμ, αντίθετα, «καθάρισε» από την κανονική διάρκεια με την Αλκμάαρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου (αμφότεροι βασικοί) στην Ολλανδία.
Τα «Σφυριά», που είχαν νικήσει 2-1 στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασαν στον τελικό με δύο νίκες, καθώς αφού κράτησαν το «μηδέν» έως το τέλος βρήκαν το γκολ της (δεύτερης) νίκης με τον Φορνάλες στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.