Σαν σήμερα το 1999: Η ΑΕΚ με Ζουμπούλη και Σέμπουε στον δρόμο για το Τσάμπιονς Λιγκ

Τον Εθνικό αντιμετώπισε η ΑΕΚ σαν σήμερα το 1999, για την 31η αγωνιστική, στο γήπεδο Νίκος Γκούμας.
Η "Ένωση" ήταν δεύτερη με 65 βαθμούς, στόχος να παραμείνει στη θέση αυτή που έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τη διεκδικούσε μαζί με τον τρίτο Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε 62 βαθμούς.
Τέσσερις ημέρες πριν η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, σε επεισοδιακό αγώνα. Ο "Δικέφαλος" είχε δυσκολότερο πρόγραμμα από τους "Πράσινους" και η νίκη επί του ουραγού Εθνικού ήταν επιβεβλημένη, παρά τις πολλές απουσίες, λόγω τραυματισμών αλλά και πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως αυτό του Κρίστοφερ Ρέ ο οποίος αποτέλεσε πρόωρα παρελθόν μετά την κόκκινη που πήρε στο ντέρμπι με τους πράσινους, αλλά και το επεισόδιο που είχε με τον Ατματσίδη.
Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά του Εθνικού στην πρώτη κατηγορία, κάτω από τα δοκάρια του ήταν ο Διονύσης Χιώτης, δανεικός από την ΑΕΚ, αλλά και ο Κόντης που αργότερα πέρασε από την ένωση, όπως και ο Μάνθος Πλατάκης που είχε ξεκινήσει από τον δικέφαλο.
Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κέλβιν Σέμπουε άνοιξε το σκορ, με ωραίο δυνατό γυριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 89' με τον Πάρη Ζουμπούλη.
Την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-3 στη Ριζούπολη, του Απόλλωνα, με τη διαφορά να μένει στο +3 για την ΑΕΚ, η οποία σε τρεις μέρες έδινε δύσκολο αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο. Οι αγώνες τις τελευταίες αγωνιστικές γινόντουσαν Κυριακή-Τετάρτη ώστε να καλυφθούν ημερομηνίες που χάθηκαν τον Ιανουάριο, που υπήρξε αποχή για ένα μήνα από τις ομάδες λόγω ασυμφωνίας με τον τότε υφυπουργό Φούρα σχετικά με κονδύλια του κράτους προς τις ΠΑΕ.
Η σύνθεση του Όλεγκ Μπλαχίν στον αγώνα με τον Εθνικό ήταν Μιχαηλίδης, Λάκης, Καψής, Κωστένογλου, Κατσαβός, Ζήκος, Μαλαδένης (46' Μπατίστα), Μέντεζ (67' Πάσσιος), Ζουμπούλης, Μιλοβάνοβιτς, Σέμπουε (58' Γκρέταρσον).
ΠΗΓΗ: Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης: