Η ΑΕΚ έβαλε 3 γκολ στον ΠΑΟΚ, της μέτρησαν το 1 και πήρε μεγάλο διπλό στην Τούμπα

Την μεγαλύτερη νίκη της στη σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ στην Τούμπα! Χάρη σε μία τρομερή συνεργασία Μάνταλου – Αραούχο και το εκπληκτικό τελείωμα του Αργεντίνου, η Ένωση νίκησε με 0-1 τον ΠΑΟΚ και έπιασε στην κορυφή τον Παναθηναϊκό.
Ματς με απίστευτη ένταση και πολλά παράπονα των «Κιτρινόμαυρων» για τη διαιτησία του Κουλμπάκοφ.

Πώς ξεκίνησαν

Ο τιμωρημένος Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Ράφα Σοάρες στην άμυνα ενώ Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν στον άξονα. Οι Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ πήραν θέση στα δύο άκρα, με τον Κωνσταντέλια να είναι πίσω από τον Ολιβέιρα.
Για την ΑΕΚ, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα. Σιμάνσκι, Γιόνσον ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Άμραμπατ δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Πινέδα πίσω από τον Αραούχο αφού ο Γκαρσία έμεινε στον πάγκο.

Γκολ που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλή ένταση και στο 6ο μόλις λεπτό έγινε η φάση που ουσιαστικά στιγμάτισε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πινέδα έδωσε στον Άμραμπατ ο οποίος σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε κι ενώ όλοι πίστεψαν πως δεν μέτρησε για οφσάιντ, από το ριπλέι φάνηκε πως η μπάλα έχει πάει στον Μεξικό από παίκτη του ΠΑΟΚ και αυτό που πιθανότατα σφύριξε ο Κουλμπάκοφ ήταν φάουλ στον Γκατσίνοβιτς νωρίτερα, το οποίο και δεν φάνηκε να υπάρχει.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτες της ΑΕΚ φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωσή τους και ο ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα. Μία κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 19’ έφυγε άουτ, με την Ένωση να φτάνει κοντά στο γκολ στο 24’ όταν από κάθετη του Σιντιμπέ ο Πινέδα νικήθηκε από κοντά από τον Κοτάρσκι που κράτησε το μηδέν. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ άρχισε να ισορροπεί και να φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση. Από την άλλη, ο Κωνσταντέλιας προσπαθούσε να δημιουργήσει για τους «ασπρόμαυρους», χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όμως. Μία κεφαλιά του Πινέδα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν η τελευταία καλή στιγμή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Τον εκτέλεσαν οι παλιοί

Mε το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Γκαρσία αντί του Γιόνσον δείχνοντας την ξεκάθαρη πρόθεσή του να φύγει από την Τούμπα με νίκη. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έβαλε στο ματς τον Ντάντας αντί του κακού Σβαμπ. Η δύναμη και το πάθος ήταν κυρίαρχα, με τις μεγάλες φάσεις να λείπουν από το παιχνίδι. Κάποιες προσπάθειες των Ολιβέιρα και Γκαρσία για τις δύο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα και στο 65′ ο Ολιβέιρα έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από πάσα του Κωνσταντέλια έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά ο Αθανασιάδης με τη βοήθεια του δοκαριού του κράτησε το μηδέν.
Στο 77′ ο Τζαβέλλας με κεφαλιά από φάουλ του Ελίασον σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ και τρία λεπτά μετά ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έβγαλε απίθανη κάθετη στον Αραούχο που κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε εκπληκτικά για το 0-1 της Ένωσης. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, χωρίς να έχουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία, πλην εκείνης στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Βίντα με μεγάλο τάκλιν πρόλαβε τον Τόμας πριν εκτελέσει τον Αθανασιάδη από πλάγια θέση. in.gr