Μεγάλη κίνηση από τον Στέλιο Μανωλά: Προσφέρει την τελευταία του φανέλα ως παίκτης της ΑΕΚ για καλό σκοπό!

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της ΑΕΚ είναι ο Στέλιος Μανωλάς.
Δεν εμφανίζεται και δεν μιλά συχνά, όμως χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον κόσμο μέχρι και τώρα για όσα προσέφερε στην Ένωση, με την οποία σήκωσε και ένα Κύπελλο ως προπονητής εκτός των άλλων.
Σε σημερινή του ανάρτηση δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς ετοιμάζεται να προσφέρει τη φανέλα που φορούσε στην τελευταία του εμφάνιση με την ΑΕΚ για καλό σκοπό. Ο λόγος για την φανέλα της τελευταίας του εμφάνισης ως ποδοσφαιριστής στο ματς με την Ξάνθη στις 17 Μαΐου 1998.
Αυτή τη φανέλα την έκανε δώρο, όπως λέει, στο φυσικοθεραπευτή και αθλητή για πολλά χρόνια Γιώργακη Ψαρογιάννη. «Αποφασίσαμε από κοινού να δοθεί στους παλαιμάχους και να βγει σε δημοπρασία .Τα χρήματα θα διατεθούν για πολύ καλό σκοπό..σύντομα θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία της δημοπρασίας , ευχαριστώ πολύ…» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Το τελευταίο ματς του Στέλιου Μανωλά
Αν και συνήθως στα μέσα Μαΐου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, εκείνο το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρχαν σύννεφα. Μια μουντή, βαριά ατμόσφαιρα, που προανήγγειλε μια μεγάλη απώλεια. Γιατί, η αποχώρηση του Μανωλά από την ΑΕΚ υπήρξε ένας τεράστιος και δυσαναπλήρωτος αποχωρισμός. Εκεί, κόντρα στην Ξάνθη, το παιχνίδι διακόπηκε. Με τους δύο γιους του στα χέρια, τον Νικόλα και τον Κωνσταντίνο, ο Στέλιος υποκλίθηκε για τελευταία φορά στο κοινό της ΑΕΚ, που αποθέωσε το μεγάλο αρχηγό.

Μια μυθική καριέρα
Ο Μανωλάς υπήρξε ξεχωριστή μορφή για την ΑΕΚ. Ήταν πάντα ο μεγάλος αρχηγός της Ένωσης, φορώντας τα «κιτρινόμαυρα» σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα. Έκανε ντεμπούτο στις 3/2/1980 στο ματς κόντρα στην Καστοριά και στη σπουδαία πορεία που διένυσε με 448 συμμετοχές, κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ, ενώ φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος για 71 αγώνες, πετυχαίνοντας εφτά γκολ.
Στην ΑΕΚ βρέθηκε από τα 15 του χρόνια όταν το 1976 ένας οπαδός της ομάδας, ο Καρούσης, τον είδε στις αλάνες και εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές του και τον πρότεινε στους υπεύθυνους της ομάδας. Φάνηκε πως στόχευσε καλά, καθώς διέκρινε σε ένα αμούστακο παιδί, εκείνον που έμελλε στο πέρασμα των χρόνων να μετατραπεί στον κορυφαίο αμυντικό που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα και μόνο με τη φανέλα της ΑΕΚ, έγινε ο πρώτος που έκανε παιδιά να ονειρεύονται και πως θα γίνουν αμυντικοί με το μυθικό «4» στην πλάτη.

H πιο χρυσή γενιά της ΑΕΚ
Ανήκε σε μια γενιά της ΑΕΚ, την πιο χρυσή, που αναδείχθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και την προσπάθεια που είχε δημιουργήσει ο τεράστιος Φράντισεκ Φάντροκ. Μια τρομερή ομάδα που είχε σαρώσει στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες, έχοντας μεταξύ άλλων συμπαίκτες όπως οι Οικονομόπουλος, Στυλιανόπουλος, Βλάχος, Γεωργαμλής. Μόνο τυχαίο δεν είναι, πως ακόμα και στις μέρες μας, διέπονται από δεσμούς αδερφικής αγάπης.
Καθιερώθηκε στην ΑΕΚ από τον Μίλτο Παπαποστόλου. Τα πρώτα χρόνια αγωνίστηκε κάποιες φορές ως ακραίος μπακ, αλλά έγινε γρήγορα φανερό πως του ταίριαζε να είναι στο κέντρο, ηγέτης όλης της αμυντικής γραμμής. Έκανε σπουδαία καριέρα και με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, με την οποία έκανε πρεμιέρα το 1983 και έπαιξε σε 71 αγώνες, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ.
Μετά το τέλος της καριέρας, δεν απομακρύνθηκε ουσιαστικά ποτέ από την ΑΕΚ. Ανέλαβε ρόλο τεχνικού διευθυντή το 2008, με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο αδιέξοδο που είχε έρθει η πολυμετοχικότητα έπειτα από την παραίτηση του Ντέμη Νικολαϊδη. Έμεινε για λίγο λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση Θανόπουλου. Επέστρεψε το 2014, ως προπονητής της κ19, ανέλαβε σε δύο περιόδους την πρώτη ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου το 2016, το πρώτο μεγάλο σημάδι της νέας εποχής.
ΠΗΓΗ: enwsi.gr