Θρίαμβος της Μπαρσελόνα στο Κλάσικο και +12 από την Ρεάλ!

Θρίαμβος της Μπαρσελόνα στο Κλάσικο, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου, για την 26η αγωνιστική ημέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν!
Πλέον οι Καταλανοί βρίσκονται αγκαλιά με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς είναι πρώτοι και καλύτεροι και στο +12 από την 2η Ρεάλ Μαδρίτης (68 έναντι 56).
Ο Κεσιέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή στο Καμπ Νου και η Μπαρσελόνα είναι για τρίτη φορά φέτος θριαμβεύτρια σε Κλάσικο (3-1 συνολικά στη σεζόν 2022-23), ενώ ουσιαστικά «κλείδωσε» τον τίτλο, με μόλις 12 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της LaLiga.
Οι πρωτοπόροι «Μπλαουγκράνα» βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο στο 9', μετά το αυτογκόλ του Αραούχο, αλλά φρόντισαν με τον Σέρτζι Ρομπέρτο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 1-1. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας, πίεσαν, αλλά έπρεπε να συμπληρωθούν 92 λεπτά για να φτάσουν στην ανατροπή. Αυτή ήρθε δια... ποδός Κεσιέ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας το πολύτιμο +12 στην Μπάρτσα.