ΑΕΚ: Λάθος δεν ήταν η πρόσληψη Γιαννίκη. Λάθος θα είναι η απόλυσή του

Το γράφω πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και πέστε να με φάτε. Να τονίσω ότι τον χαρακτηρίζω συνειδητά "αγώνα" γιατί -νομίζω καταλαβαίνουν όλοι- ντέρμπι δεν
είναι και δεν θα μπορούσε να είναι, τη στιγμή που η δυναμική της μίας ομάδας απέχει παρασάγγας από της άλλης την συγκεκριμένη περίοδο.

Η Μαρία Ζαφειράτου γράφει στο gazzetta.gr για το πρότζεκτ «Γιαννίκης» στο οποίο πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει τον Αργύρη Γιαννίκη. Η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει τον Αργύρη Γιαννίκη και να ξεχάσει πως έχει την επιλογή να τον αλλάξει για τουλάχιστον 1μιση σεζόν. "Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος και ως τέτοιος δεν μπορεί να στηρίζεται σε έναν άπειρο τεχνικό,χρειάζεται ένα μεγάλο όνομα", ήταν πάνω κάτω τα μηνύματα που έβγαιναν σε σάιτ, Social Media αλλά και στην εκπομπή, υπήρχαν πολλοί ακροατές που το υποστήριζαν. Αν οι φίλοι -ή ακόμα και η διοίκηση- της Ένωσης στηρίζονται σε ένα τέτοιο επιχείρημα, πιθανότατα το μέλλον της ομάδας δεν πρόκειται να έχει μεγάλη διαφορά από το παρόν και το πρόσφατο παρελθόν της.
Καταρχάς, ακριβώς επειδή η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και "μαγαζί γωνία" μπορεί -και όπως όλα δείχνουν πρέπει- να στηριχθεί σε ένα νέο πρόσωπο. Φυσικά και ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει πάντα μια ξεχωριστή σελίδα δική του στην ιστορία του συλλόγου, θεωρώ ωστόσο ότι είναι λίγοι εκείνοι
που επιθυμούν την, για ακόμα μία φορά, επιστροφή του. Ή του Καρέρα. Για τον Πογιέτ, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, τουλάχιστον για τους επόμενους 6 μήνες…
Επίσης, όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να επενδύσει στον Αργύρη Γιαννίκη, δεν ήξερε ότι πηγαίνει να στηριχθεί σε έναν νέο και άπειρο στις μεγάλες φουρτούνες προπονητή; Δεν ήξερε ότι περισσότερο θα μάθαινε ο Γιαννίκης από την ΑΕΚ και λιγότερα η ΑΕΚ από τον Γιαννίκη; Τουλάχιστον στην αρχή.
Και η "αρχή" στο ποδόσφαιρο δεν είναι ο πρώτος μήνας, είναι τουλάχιστον ο πρώτος χρόνος. Τουλάχιστον!
Η ΑΕΚ ήξερε καλά το ρίσκο που έπαιρνε με την πρόσληψή του. Όπως επίσης και με την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2024. Αυτή η κίνηση μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μία από τις πιο ώριμες κινήσεις που έχει κάνει, δείχνοντας ότι σκοπεύει να επενδύσει, όχι να τζογάρει. Φυσικά και ο Γιαννίκης έκανε λάθη και αν παραμείνει στους κιτρινόμαυρους θα κάνει κι άλλα. Μέχρι να σταματήσει να κάνει. Μέχρι να μάθει. Όχι προπονητική. Από αυτήν ξέρει μπόλικη. Μέχρι να μάθει να ζει σε περιβάλλον ΑΕΚ. Μέχρι να μάθει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις μιας μεγάλης ομάδας. Γιατί αυτό δεν το ήξερε. Και γιατί στους 4 μήνες που βρίσκεται στον κιτρινόμαυρο πάγκο δεν γίνεται να το μάθει. Στους 4 μήνες μαθαίνεις να κόβεις δρόμο και να αποφεύγεις την κίνηση για να φτάσεις στο προπονητικό κέντρο. Γιατί στον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έπαιζε κάθε αγώνα με την πλάτη στον τοίχο και με τον φόβο στην κάθε "στραβή" να κατέβει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια.
Η ΑΕΚ από το 2013 έχει αλλάξει 16 τεχνικούς! Και τι κατάλαβε; Ότι πρέπει να αλλάξει ακόμα μία φορά; Αν φέρει ένα "μεγάλο όνομα" (αλήθεια, ποιο μεγάλο όνομα θα ερχόταν τώρα στην ΑΕΚ;) θα μεταμορφωθεί η ομάδα; Θα διεκδικήσει πρωτάθλημα; Τί θα κάνει; Τι άλλο;
Αν θεωρεί ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στον πάτο, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να αφήσει τον προπονητή της να την βγάλει από εκεί. Το κέρδος που θα έχει μακροπρόθεσμα θα είναι μάλλον μεγαλύτερο από τη χασούρα που θα έχει σίγουρα άμεσα με την απομάκρυνση του.