Στον Ηρόδοτο ο Ασίγκμπα

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή ανακοίνωσε ο Ηρόδοτος.
Η ομάδα της Κρήτης απέκτησε τον Μαρκ Ασίγκμπα, ο οποίος αγωνιζόταν με τη Λαμία, στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Ηρόδοτος ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την απόκτηση του πολύπειρου Μαρκ Ασίγκμπα, ο οποίος αγωνιζόταν με τη Λαμία, στη Σούπερ Λιγκ.
Ο 32χρονος (7.7.90) αμυντικός έχει συμπληρώσει 81 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία, έχοντας αγωνιστεί σε Λαμία, Βέροια και Ολυμπιακό.
Ο Ασίγκμπα έχει φορέσει τα χρώματα του Φωκικού με τον οποίο είχε 18 συμμετοχές και 1 γκολ, της Παναχαϊκής με την οποία μέτρησε 60 συμμετοχές, τον Ολυμπιακό, τη Βέροια (25 συμμετοχές) και τη Λαμία στην οποία έμεινε για περίπου 3 χρόνια.
Μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην Παναχαϊκή το 2015-2016 όπου είχε συνεργαστεί με τον Ηλία Φυντάνη, κέντρισε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, στον οποίο και δόθηκε δανεικός. Με τον προπονητή της ομάδας μας, συνεργάστηκε δύο χρονιές φορώντας τη φανέλα της ομάδας της Πάτρας.
Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας, στην οποία έμεινε για περίπου 3 χρόνια. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά, όταν τέθηκαν αντίπαλοι στα παιχνίδια της ΑΕΛ με την Λαμία στην Α' Εθνική. Η παρουσία του κ. Φυντάνη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη θετική απάντηση του παίκτη στην πρόταση της ομάδας, να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ηροδότου.
Ο Γκανέζος παίκτης αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός όμως παίζει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, με την ίδια ευχέρεια.
Η κυανόλευκη οικογένεια τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές επιτυχίες!"