Σαν σήμερα το 1962: Η ΑΕΚ εγκαινιάζει το «Νίκος Γκούμας» με φιλικό απέναντι στην Μπαρσελόνα

Σαν σήμερα το 1962, η ΑΕΚ γιόρταζε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ολοκληρώνεται πλέον το έργο της «Αγια-Σοφιάς».
Το νέος έτος έχει αποκτήσει ιστορική σημασία για την ΑΕΚ, καθώς μέσα στο 2022 θα μπει στο νέο της γήπεδο. Σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια, στις 3 Ιανουαρίου του 1962, γίνονταν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια (που το 1991 μετονομάστηκε σε «Νίκος Γκούμας», με ένα σπουδαίο φιλικό απέναντι στην Μπαρσελόνα.
«Σαν σήμερα, η ΑΕΚ, κόντρα στην Μπαρσελόνα με τη λειτουργία του ενός από τα δυο πέταλα στη Θύρα 21 και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, εγκαινίαζε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας. Εξήντα χρόνια μετά μετράμε αντίστροφα για τα νέα και πιο λαμπρά εγκαίνια της ιστορίας μας!», αναφέρει το tweet της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Σε εκείνο το ματς, που είχαν κοπεί 31.960 εισιτήρια, η μεγάλη Μπαρσελόνα είχε επικρατήσει με 0-6.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης (46' Φακής), Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Παπαποστόλου (46' Πολύζος), Γκούβας, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Κρυστάλλης, Άμπος (46' Γκούβας).
Η σύνθεση της Μπαρσελόνα: Πεσούντο (46' Σέλντραν), Φόνσο (46' Ρόντρι), Γκαράι (46' Χενσάνα), Γκαρθία (46' Ολιβέλια), Βιγιαβάρδε (46' Μαρανιόν), Σεγκάρα (46' Βέρχες), Ζαλντούα, Κότσιτς, Εβαρίστο (46' Μπενίτες), Περέδα, Βιθέντε. Σπορ FM 94,6