Κοιτάζει Ντε Μπιάσι η Εθνική

Την περίπτωση του Τζιάνι (Τζιοβάνι) Ντε Μπιάσι, φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η ΕΠΟ, για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα, με την εφημερίδα Livesport και τον Over FM, οι σύμβουλοι στην ΕΠΟ εξετάζουν την περίπτωση του 65χρονού, ο οποίος είχε οδηγήσει την εθνική Αλβανίας, στην τελική φάση του Euro 2016. 
Ο Ιταλός τεχνικός, έχει συμβόλαιο με την ομοσπονδία του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του. Γι’ αυτό προτάθηκε στην ΕΠΟ, με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας. Να εκτιμούν ότι έχει όλο το πακέτο, για να καθίσει στον πάγκο της «Γαλανόλευκης». 
Στην Ελληνική Ομοσπονδία, εξετάζονται  και άλλοι Ιταλοί προπονητές. Αφού έχουν προταθεί και οι Γκατούζο – Ντοναντόνι, αλλά ο Ντε Μπιάσι είναι αυτός που αρέσει περισσότερο στους ιθύνοντες της ΕΠΟ.

Ποιός είναι ο Ντε Μπιάσι
Ο Τζιάνι Ντε Μπιάσι ασχολείται με την προπονητική από το 1990. Δηλαδή από τη χρονιά που έβαλε τέλος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αγωνιστεί στις Τρεβίζο, Ίντερ, Ρετζίνα, Πεσκάρα, Μπρέσια και Παλέρμο.
Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπασάνο και με το που κρέμασε τα παπούτσια του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των υποδομών της Ιταλικής ομάδας.
Πρώτη του δουλειά σε πρώτη ομάδα ήταν στη Βαστέζε το 1992, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Κάρπι, Κοσένζα και Σπαλ. Τον Νοέμβριο του 1999 πήρε τα κλειδιά της Μοντένα και για πρώτη φορά συμμετείχε στη Serie A ως προπονητής.
Μετά τη Μοντένα δούλεψε στην Μπρέσια και την Τορίνο, ενώ το 2007 έφυγε για πρώτη φορά από την πατρίδα του. Κάτι το οποίο δεν είχε κάνει ούτε ως ποδοσφαιριστής. Και αυτό για λογαριασμό της Λεβάντε.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία για να καθίσει ξανά στον πάγκο της Τορίνο και μετέπειτα στης Ουντινέζε, όμως το 2011 έκατσε σε πάγκο εθνικής ομάδας και συγκεκριμένα στης Αλβανίας, την οποία κατάφερε να οδηγήσει στην τελική φάση του Euro 2016.
Το 2017 έφυγε από την Αλβανία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αλαβές, ενώ τελευταία του δουλειά ήταν στην εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν.
Συνολικά στην καριέρα του ως προπονητής μετράει 205 νίκες, 194 ισοπαλίες και 214 ήττες σε 613 αναμετρήσεις και το αγαπημένο του σύστημα είναι το 3-4-1-2.