Εθνική από τα παλιά, νίκησε τη Σουηδία και μπήκε ξανά στο παιχνίδι!

Μια Εθνική από τα παλιά, πήρε πολύ μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας με 2-1 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής ημέρας του 2ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ του 2022 και διατήρησε τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση, καθώς μείωσε σε 3 βαθμούς τη διαφορά από τους Σκανδιναβούς.
Στο 3ο λεπτό οι Σουηδοί είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν το βολέ του Σβάνμπεργκ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στο 12ο λεπτό ο Καράσεφ έδειξε πέναλτι για την Ελλάδα, για να πάρει εν τέλει πίσω την απόφαση μετά από (σωστή) υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.
Στο 27' ο Τσιμίκας έκανε μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια αλλά στην εκτέλεση η μπάλα βρέθηκε στο δεξί πόδι του κι από εκεί στην αγκαλιά του Όλσεν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παυλίδης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά την Ελλάδα.
Ο διεθνής επιθετικός «χόρεψε» τον σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίντελοφ, αλλά τελείωσε άσχημα τη φάση, με τον Όλσεν να βγάζει εντυπωσιακά το τετ α τετ αποκρούοντας σε κόρνερ. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, αφού στο 45'+1 ο Ισάκ αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε εν κινήσει σουτ, για να αποκρούσει εκπληκτικά ο Βλαχοδήμος.
Το σκορ στο ΟΑΚΑ άνοιξε υπέρ της Εθνικής στο 62ο λεπτό όταν ο Δουβίκας άλλαξε την μπάλα με τον Μπακασέτα, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή των Σκανδιναβών απέφυγε τα τάκλιν δύο αμυντικών και πλάσαρε τον Όλσεν για το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη σχεδόν άγγιξε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Είχε όμως και την τύχη με το μέρος της, καθώς στο 67' η ομάδα του Γιάννε Άντερσον είχε δεύτερο δοκάρι, με πλασέ του Κλάεσον.
Στο 74' η Ελληνική ομάδα διπλασίασε με τον Παυλίδη που δέχθηκε την ασίστ του Τζόλη, κι αφού χρειάστηκε ένα τετράλεπτο για να αποφανθεί ο ρέφερι, μέσω VAR, ότι το γκολ ήταν κανονικό.
Στο 81' ο Κουάισον μείωσε σε 1-2 παίρνοντας το ριμπάουντ σε απόκρουση του Βλαχοδήμου, αφού κανένας δεν πήγε εγκαίρως πάνω του και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φόρσμπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα το... κεφάλι του Ζέκα απέτρεψε την ισοφάριση, κρατώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. naftemporiki.gr
 
Η βαθμολογία του ομίλου
  1. Ισπανία 13 (6 ματς)
  2. Σουηδία 9 (4 ματς)
  3. Ελλάδα 6 (4 ματς)
  4. Κόσοβο 4 (5 ματς)
  5. Γεωργία 1 (5 ματς)
* Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Εθνική και το Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βασίλης Τοροσίδης. Η απονομή έγινε από τον τεχνικό που οδήγησε την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Euro 2004, Ότο Ρεχάγκελ. Ο Τοροσίδης περάτωσε την καριέρα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρώντας 101 συμμετοχές και 10 γκολ σε 12 χρόνια.