Το τρένο του Ιωνικού σφύριξε εύκολα 3 φορές στην Άρτα

Εύκολη η 6η διαδοχική νίκη με "τριάρα" (0-3) πέτυχε ο Ιωνικός στην Άρτα.
Τη διαφορά των 5 βαθμών από τον δεύτερο Λεβαδειακό διατήτησε ο Ιωνικός. Το κέρδος διπλό για τους Κυανόλευκους, αφού εκτός των πολύτιμων τριών βαθμών, αυτοί ήρθαν με τέτοια άνεση, ώστε ο Δημήτρης Σπανός να μην επιβαρύνει με 90λεπτο τους σκόρερ, Κάστρο και Πλατέλλα.
Όσο για την ομάδα της Άρτας; Μετά την ισοπαλία στην Ξάνθη, οι Αρτινοί δεν έδωσαν αξία στον πόντο αυτό, αν και γνώρισαν μια ήττα εντός προγράμματος. Ούτως ή άλλως παραμένουν με τον τρόπο αυτό ουραγοί στο πρωτάθλημα.
Ο Ιωνικός πήρε τα ηνία του ματς, δεν απειλήθηκε, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 27', λοιπόν, από στατική φάση ο Ματίας Κάστρο «χτύπησε». Από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε ο Αργεντίνος βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά - ψαράκι έκανε το 0-1.
Στο 40' ο πρωτοπόρος «καθάρισε» την υπόθεση νίκη με εξαιρετική ενέργεια του Πλατέλλα. Ο εξτρέμ του Ιωνικού πέρασε τον Χατζηδίμπα, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο προπονητής των γηπεδούχων επεδίωξε να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του, όμως οι φιλοξενούμενοι με την εμπειρία τους κράτησαν χαλαρά το προβάδισμα και όχι μόνο αυτό.
Στο 69' ο Μάναλης έστρωσε για τον Κουιρουκίδη και ο τελευταίος με πλασέ από κοντά έκανε το 0-3. Ήταν ένα γκολ που προήλθε από δύο αλλαγές, δείγμα του βάθους που έχει ο Ιωνικός. footballleaguenews.gr