Όλα θα κριθούν στο Φάληρο, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1

Ισόπαλη με σκορ 1-1 έληξε η πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό.
Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το ποιά θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικά της 22ας Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Το πότε θα διεξαχθεί η ρεβάνς δεν έχει ορίσει ακόμη η ΕΠΟ, όπως συνηθίζει άλλωστε.
Το 1-0 για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έκανε ο Εραμούσπε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι. Ο Φάμπρι Κάστρο έκανε το σουτ, ο Μπα κόντραρε την μπάλα αρχικά με το στήθος και μετά με το χέρι και ο Λετονός ρέφερι, Αντρίς Τρεϊμάνις, αφού είδε την φάση στο VAR έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι.
Το τελικό 1-1 έκανε ο Χασάν στο 73' μετά από σέντρα του Φορτούνη.
Το καμάρι της Ηπείρου έπαιξε όπως μας έχει συνηθίσει, με δύναμη, πάθος και χωρίς φόβο. Με αγωνιστικό προσανατολισμό και θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερο αποτέλεσμα αν οι μεγάλες ευκαιρίες του Μιλιντσεάνου είχαν άλλη κατάληξη.
Η πόλη των Ιωαννίνων τις τελευταίες ημέρες ζούσε στον ρυθμό του σημερινού αγώνα. Μάλιστα σήμερα οι φίλοι του ΠΑΣ συνόδευσαν την αποστολή στο γήπεδο όπου της επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή και την στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις από τις γύρω ταράτσες. Δείγμα του πόσο όλος ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΣ Γιάννινα επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα ο Αργύρης Γιαννίκης, είναι το πανό που αναρτήθηκε σε διπλανή πολυκατοικία και έγραφε: «ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΜΕΙΝΕ Ή ΠΗΔΑΩ»!
 
 
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Κάστρο, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (81' Πανουργιάς), Παμλίδης (87' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81' Κάργας).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Χολέμπας), Λαλά (46' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ (61' Μασούρας), Μπουχαλάκης, Καμάρα (69' Εμβιλά), Μπρούμα (69' Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Χασάν.