Ρικ Πάρι: «Η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να αποδεκατίσει το Αγγλικό ποδόσφαιρο»

Τον κώδωνα του κινδύνου "έκρουσε" ο Ρικ Πάρι.
Ο Πρόεδρος της Αγγλικής Λίγκας και πρώην Γενικός Αρχηγός της Λίβερπουλ και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2005, προειδοποίησε ότι η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να αποδεκατίσει το Αγγλικό ποδόσφαιρο.
Όπως τόνισε ο Πάρι, ο μεγάλος αριθμός αγώνων που θα δίνουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο φορμάτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα έχει επίδραση στα εγχώρια Κύπελλα, όπως είναι το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας.
Στην διαδικτυακή συνάντηση που είχε στο European League’s Club Advisory Platform είπε: «Οι 72 ομάδες της EFL βρίσκονται στην καρδιά των κοινοτήτων τους. Το Λιγκ Καπ Αγγλίας υφίσταται εδώ και 60 χρόνια και ανήκει στην EFL η οποία και το διαχειρίζεται. Μία από τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία της Πρέμιερ Λιγκ ήταν ότι όλοι οι σύλλογοι θα έπαιζαν σε αυτό.
Αλλά η πρόταση της ΟΥΕΦΑ αποτελεί σοβαρή απειλή για το Λιγκ Καπ, ειδικά όσον αφορά στις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει τεράστια επίδραση στα έσοδα της EFL.
Υπολογίζουμε ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε το ένα τρίτο των κερδών που διανέμουμε στους συλλόγους μας - κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ σημαντική απειλή για την ύπαρξη αυτών των συλλόγων».

Ο πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας, Στιβ Πάρις, πρόσθεσε: «Αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες στις εγχώριες διοργανώσεις στην Αγγλία. Το Λιγκ Καπ είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός συντελεστής της EFL και αυτό θα είναι το τέλος αυτού του Κυπέλλου στο σύνολό του ή θα το υποβαθμίσει σε μια διοργάνωση διαγωνισμό για νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Ομάδες σαν εμάς αισθάνονται απομακρυσμένες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και υπάρχει μια τεράστια σύγκρουση συμφερόντων.
Η ΟΥΕΦΑ συμφώνησε με τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης ότι δεν θα υπάρξουν αγώνες το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τα εγχώρια πρωταθλήματα.
Εμείς προτείνουμε να εφαρμοστεί το "Ελβετικό μοντέλο" στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ».