Κωστένογλου: «Μέσα σε λίγες μέρες διαμόρφωσαν μια άλλη εικόνα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι Κύπριοι διεθνείς στην ήττα με 1-0 από την Κροατία στη Ριέκα, δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου.
Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου τόνισε ότι δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος όταν χάνεις, όμως στάθηκε στη διαμόρφωση της εικόνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ και δήλωσε πεπεισμένος ότι κτίζεται αυτοπεποίθηση που θα βοηθήσει και στην ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του βετεράνου διεθνούς μπακ της ΑΕΚ:

«Όταν χάνεις ένα παιχνίδι δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν διαμορφώσει μια άλλη εικόνα και έχουν στείλει αισιόδοξα μηνύματα.
Πέραν από το πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο παίζοντας με μια φιναλίστ Παγκοσμίου Κυπέλλου όπως η Κροατία. Θα έλεγα ότι στο πρώτο ημίχρονο μπορεί ο αντίπαλος να είχε την υπεροχή, πέραν από μία ευκαιρία το γκολ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει.
Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και σιγά – σιγά κτίζεται μια αυτοπεποίθηση στον τρόπο με τον οποίο θα υπάρχει ορθολογική ανάπτυξη. Αυτό θέλει λίγο χρόνο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα έρθει και αυτό».

Εάν επηρέασε  ο τραυματισμός του Δημητρίου και η αλλαγή, είπε:

«Ήταν αναπάντεχος και μέσα σε αυτό το λεπτό αμέσως μετά την αλλαγή αν και δεν έφταιγε ο τερματοφύλακάς μας δεν μπορέσαμε να αποπροσανατολιστούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεχθήκαμε το γκολ. Ανήκει στο παρελθόν αυτός ο αγώνας, κοιτάμε μπροστά έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα».