Και επίσημα ο Ζαγοράκης νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς εξελέγη πανηγυρικά στις σημερινές προεδρικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ελλείψει έτερου υποψήφιου.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο συνυποψήφιος έως σήμερα για την προεδρία, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνος Νίκας, απέσυρε την υποψηφιότητά του.
Ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, Ελλάδας, εξελέγη σχεδόν με το απόλυτο, καθώς έλαβε 66 ψήφους στους 68 εκλέκτορες που συμμετείχαν στις εκλογές, από τις οποίες απείχε η ΕΠΣ Σάμου.
Από εκεί και ύστερα, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ουδείς από τους υπόλοιπους διεθνείς του Euro 2004 που είχαν θέσει υποψηφιότητα κατόρθωσε να εκλεγεί. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έλαβε 15 ψήφους, Γιώργος Ανατολάκης 14, Άγγελος Χαριστέας 14, Παντελής Καφές 13, Κώστας Κωνσταντινίδης 13 και η σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, Βίκυ Δημητρακοπούλου, 16 ψήφους.

Ως εκ τούτου τις 11 θέσεις στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καταλαμβάνουν κατά σειρά περισσότερων ψήφων οι:

Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους, Παναγιώτης Δημητρίου με 59, Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54, Μάνος Γαβριηλίδης με 53, Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52, Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51, Λεωνίδας Θωμαΐδης με 50, Τάκης Παπαχρήστος με 50, Κλέαρχος Τζαφέρης με 49, Κυριάκος Φύτρας με 48 και Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους.

Μετά την εκλογή του, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Ενώσεων που τον ψήφισαν και υπογράμμισε ότι θα τους τιμήσει την εμπιστοσύνη τους:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους στο ακέραιο. Από αύριο ξεκινά η προσπάθεια για την ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει και η διάθεση. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Καλώ όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συστρατευθούν μαζί μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί και μπορούμε και θέλουμε. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».