Ελλάδα-Ονδούρα 2-1, με ντεμπούτο Μαυροπάνου

Η Εθνική μας ομάδα, παρουσία του νέου επικεφαλής του Ελληνικού ποδοσφαίρου Θοδωρή Ζαγοράκη, νίκησε στην Τούμπα την Ονδούρα με 2-1 κι έπεισε με την εμφάνισή του, ενόψει του δεύτερου αγώνα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με τη Γεωργία στις 31 Μαρτίου, στο ίδιο γήπεδο.
Το πολύ ενθαρρυντικό είναι πως η Εθνική έχασε ελάχιστα σε συνοχή και ομοιογένεια, παρότι ο Φαν'τ Σιπ παρέταξε μια ενδεκάδα σχεδόν ολοκληρωτικά αλλαγμένη σε σύγκριση που ξεκίνησε στην Ισπανία (βασικός ήταν μόνο ο Μάνταλος).
Η Ελληνική ομάδα έπαιξε κυριαρχικό κι επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Ολλανδός εκλέκτορας είδε τον Βαγγέλη Παυλίδη να επιστρέφει στα γκολ φορώντας το εθνόσημο, την ώρα που Μαυροπάνος, Δουβίκας και Αλεξανδρόπουλος πήραν το «βάπτισμα του πυρός» με τη «μεγάλη» Εθνική. Ειδικά στο πρώτο μέρος η Εθνική είχε απόλυτη κυριαρχία, αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και η ατυχία (δοκάρι), σε αντιδιαστολή με την τύχη της Ονδούρας, που σκόραρε ένα γκολ μετά από κόντρα, συνέβαλαν ώστε το ημίχρονο να ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1.
Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό, όταν από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή η μπάλα έφτασε με ταχύτητα στον Φορτούνη που μπήκε από δεξιά, γύρισε και ο επερχόμενος Παυλίδης πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0. Στη συνέχεια χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζόλη (19', 20', 34'), ο Μάνταλος είχε δοκάρι (31') και τελικά η Ονδούρα ισοφάρισε στο 40', όταν από φάουλ του Φλόρες η μπάλα πήγε στο τείχος, ο Ροντρίγκες σούταρε εκ νέου, η μπάλα βρήκε στον Μαυροπάνο και κατέληξε στα δίχτυα.
Παρά τις αλλαγές στη συνέχεια, η Ελληνική ομάδα συνέχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο και στο 59' ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ, πάλι με τον Παυλίδη, που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μασούρα και νίκησε με κεφαλιά τον Μενίγιαρ για το τελικό 2-1, με το τρίτο γκολ του στα «Γαλανόλευκα». σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. naftemporiki.gr