Στην Αθήνα οι κληρώσεις Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και τα βραβεία "Best" της ΟΥΕΦΑ

Στην Αθήνα ανέθεσε η ΟΥΕΦΑ τις εκδηλώσεις για τις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για την νέα σεζόν, αλλά και το γκαλά για τα βραβεία "Best" της σεζόν που τελειώνει.
Έτσι, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας θα συγκεντρωθεί η αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι δύο κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 1 και 2 Οκτωβρίου αντίστοιχα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει τα εξής:

«Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, τα βραβεία της UEFA και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου. 

Καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν».