Στην Λισαβόνα τα τελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Στην Λισαβόνα και με την μορφή final-8 θα διεξαχθεί η συνέχεια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, από την προημιτελική φάση του θεσμού έως το τέλος, όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ.
Το Ντα Λουζ της Μπενφίκα και το Ζοσέ Αλβαλάδε της Σπόρτινγκ θα είναι τα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες οι οποίοι θα έχουν την μορφή νοκ-άουτ τουρνουά, ενώ το γήπεδο των "Αετών" θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό στις 23 Αυγούστου. Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 12 Αυγούστου, ενώ το μοναδικό ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει με τους αγώνες που έχουν απομείνει για την φάση των "16", δηλαδή εάν θα γίνουν στα γήπεδα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, ή εάν θα γίνουν και αυτοί στην Λισαβόνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία όρισε για τα ματς αυτά την 7η Αυγούστου.
Τα ματς για την φάση των "8" θα γίνουν στις 12, 13,14 και 15 Αυγούστου, οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 18 και 19 του μήνα, ενώ όλα τα εναπομείναντα ματς θα ξεκινήσουν στις 22:00 ώρα Ελλάδος.
Οι κληρώσεις για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνουν στην Νιόν στις 10 Ιουλίου και αμέσως θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι.
Τέλος, το Ντραγκάο της Πόρτο και το Ντομ Αλφόνσο Ενρίκες της Γκιμαράες ορίστηκαν να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις σε περίπτωση που χρειαστεί και εάν λάβουν χώρα στην Πορτογαλία ματς για την φάση των "16".
Η Κωνσταντινούπολη που είχε αρχικά οριστεί να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θα φιλοξενήσει τον τελικό του 2021 και όλες οι πόλεις που θα φιλοξενούσαν τους επόμενους τελικούς μετατέθηκαν για ένα χρόνο αργότερα. Δηλαδή η Αγία Πετρούπολη πήγε το 2022, το Μόναχο το 2023 και το Λονδίνο (Γουέμπλεϊ) το 2024.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο με το Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή νοκ-άουτ και final-8 σε Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκέλσενκίρχεν μεταξύ 10 και 21 Αυγούστου. Και εδώ αποτελεί ερωτηματικό το τι θα γίνει με τα ματς των "16" τα οποία όμως ορίστηκαν για τις 5 και 6 Αυγούστου.
Τα προημιτελικά του θεσμού θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Αυγούστου, ενώ τα ημιτελικά στις 16 και 17 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα γίνει την Κολωνία στις 21 Αυγούστου.
Και εδώ οι κληρώσεις θα γίνουν στην Νιόν, στις 10 Ιουλίου και αμέσως θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.
Όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και εδώ, το Γκντανσκ που αρχικά είχε οριστεί να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό, θα φιλοξενήσει εκείνον του 2021, ενώ και οι διοργανώσεις στις υπόλοιπες χώρες μετατέθηκαν για ένα χρόνο αργότερα. Η Σεβίλλη το 2022 και η Βουδαπέστη το 2023.

Το φετινό Σούπερ Καπ θα γίνει στην Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου.