Το νέο λάφυρο στην τρομερή συλλογή του Μπουφόν

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είναι ένας από εμάς! Μανιώδης συλλέκτης φανελών, μανιώδης συλλέκτης ποδοσφαιρικών εμφανίσεων!
Στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Γιουβέντους για το Κύπελλο Ιταλίας, ο θρυλικός τερματοφύλακας της ομάδας του Τορίνο, έφυγε από το Σαν Σίρο με τη φανέλα του γιού του Πάολο Μαλντίνι, Ντάνιελ, για να προσθέσει ένα ακόμα ανεκτίμητο κομμάτι σε μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική συλλογή που κατέχει.

"Ο λόγος που ακόμα παίζω είναι διότι πιστεύω πως μπορώ να πρωταγωνιστήσω σε υψηλό επίπεδο", είπε στο φινάλε του αγώνα ο Μπουφόν, ο οποίος αστειεύτηκε όταν δέχτηκε ερώτηση για το αν στηρίζει τον Μαουρίτσιο Σάρι ("Όχι, είμαστε όλοι εναντίον του προπονητή") και έπλεξε εγκώμιο του 35χρονου Ρονάλντο και του 38χρονου Ιμπραΐμοβιτς.

Όλα τα λεφτά πάντως, στο φινάλε του αγώνα, ήταν η στιγμή που ο Μπουφόν αποχώρησε από το γήπεδο κρατώντας φανέλα της Μίλαν με το όνομα του Ντάνιελ Μαλντίνι στην πλάτη (ο γιός του Πάολο Μαλντίνι έκανε το ντεμπούτο του με τους ροσονέρι στις 2 Φεβρουαρίου κόντρα στην Βερόνα), με τον πορτιέρε της Γιουβέντους να δηλώνει χαρακτηριστικά:

"Στη συλλογή μου έχω τη φανέλα του Κιέζα και του γιού του, του Τουράμ και του γιού του, του Γουεά και του γιού του, τώρα του Μαλντίνι και του γιού του. Περιμένω για τα εγγόνια τους γιατί θα συνεχίζω να βρίσκομαι στο χορτάρι".