Πικέ: «Σταματάω το 2022»

Την πρόθεσή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 2022 έκανε γνωστή ο Ζεράρ Πικέ σε δήλωσή του στην Καταλανική εφημερίδα "El Mundo Deportivo".
Μάλιστα, ο 32χρονος αρχηγός της Μπαρσελόνα δήλωσε ότι είναι και θα παραμείνει οπαδός της Μπάρτσα για πάντα και ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η τελευταία ομάδα μου θα είναι η Μπαρσελόνα, το έχω πει ξανά. Δεν έχω καμία πρόθεση να φορέσω τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας γιατί ο λόγος που παίζω ποδόσφαιρο είναι πως είμαι οπαδός της, όλη τη ζωή μου. Για εμένα, η Μπαρσελόνα είναι το μεγαλύτερο όνειρο.
Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να φορέσω τη φανέλα της Μπαρσελόνα. Όσο αισθάνομαι δυνατός και έχω θέληση, θα φοράω τη φανέλα αυτής της ομάδας.
Όταν δεν θα ισχύει πλέον αυτό, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, τα συμβόλαια είναι για να τα τηρούμε. Πρόθεσή μου είναι να αποσυρθώ το 2022, όμως δεν έχω γυάλινη σφαίρα και δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι μέχρι τότε. Αν καταλάβω πως δεν είμαι πλέον το ίδιο σημαντικός ή δεν βρίσκομαι στο επιθυμητό επίπεδο, τότε δεν έχω θέμα να αποσυρθώ και νωρίτερα. Νομίζω, πάντως, πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατί γνωρίζω τον εαυτό μου και θεωρώ πως μπορώ να αντέξω μέχρι το 2022. Όμως, ποτέ δεν ξέρεις».