Μάχη με τον καρκίνο ο Ρενέ Χένρικσεν

Ένα δυσάρεστο νέο αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "ekstra bladet" o Ρενέ Χένρικσεν. Ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε ότι πάσχει από μία σπάνια μορφής καρκίνου.

"Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη να τα καταφέρω" τόνισε αρχικά ο Ρενέ Χένρικσεν. Στη συνέχεια, ο 48χρονος πια παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για την πάθηση του: "Είναι ένα είδος καρκίνου το οποίο δεν μπορεί να θεραπευτεί, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί. Είναι σαν μία πάθηση με την οποία μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού έχω μάθει να νικάω. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να νικήσω την ασθένεια, όμως από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μου να την περιορίσω στο μίνιμουμ όποτε θα το θεωρήσουμε μία ισοπαλία".
Σε ό,τι αφορά το πώς ανακάλυψε ότι πάσχει από την "επάρατη νόσο", είπε: "Ξαφνικά άρχισα να λαχανιάζω όταν ανέβαινα τις σκάλες. Αυτό δεν ταίριαζε με το γεγονός ότι ήμουν σε καλή σωματική κατάσταση. Έτσι άρχισα να το ψάχνω μέχρι που οι γιατροί βρήκαν ότι έχω πολλαπλούν μυέλωμα".
Τέλος, αναφερόμενος στο κομμάτι της αποθεραπείας του τόνισε: "Πριν από 1,5 μήνα έκανα τις πρώτες χημειοθεραπείες. Είμαι έτοιμος για να παλέψω όσο χρειαστεί. Φυσικά, στην αρχή έπαθα σοκ, όμως τώρα είμαι αποφασισμένος να το παλέψω. Η ασθένεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει τη ζωή μου" .