Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Λίβερπουλ

«Πλώρη» για το έκτο της τρόπαιο στο Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλο Πρωταθλητριών και πρώτο μετά από 13 χρόνια έβαλε η Λίβερπουλ!
Το 5-2 στο «Άνφιλντ» επί της Ρόμα αποδείχθηκε πάρα πολύ ισχυρό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία ηττήθηκε 4-2 στο «Ολίμπικο» από τους Ιταλούς, που άγγιξαν ένα ακόμη «θαύμα». Οι «Κόκκινοι», όμως, δεν την... πάτησαν όπως η Μπαρσελόνα κι έστω κι αν γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση «τσέκαραν» το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, στις 26 Μαΐου στο Κίεβο.
Οι «Ρωμαίοι» μπήκαν... φουριόζοι στο ματς, με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο, οι «Κόκκινοι» φρόντισαν πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να τους «κόψουν τις διαθέσεις».
Με το 9ο του τέρμα στα 8 τελευταία ματς, ο Σάντιο Μανέ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 9' και παρά την τυχερή ισοφάριση των γηπεδούχων στο 15' με το αυτογκόλ του Μίλνερ, στο 25' ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με το πρώτο του εκτός έδρας γκολ από τις 17 Μαΐου του 2015.
Στην επανάληψη ο Τζέκο με το 8ο του γκολ σε 12 αγώνες στη διοργάνωση έφερε το ματς στα ίσα στο 52',  για να έρθουν άλλα δύο γκολ για τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά από τον Ναϊνγκολάν.
Ο Βέλγος με βολέ στο 86' έκανε το 3-2 και στις καθυστερήσεις με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σέντρα δεν έγινε μετά το γκολ και οι Άγγλοι πανηγύρισαν μπροστά στους χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στην «Αιώνια Πόλη».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ