Σπανός στον Σπορ FM: «Θέλω να είμαι κάπου που τους θέλω και με θέλουν πολύ»

Αινιγματικός για το μέλλον του στον πάγκο του Άρη εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σπανός, μιλώντας στον Σπορ FM 94,6 λίγα 24ωρα μετά την επίτευξη του στόχου της επιστροφής των «Κιτρινόμαυρων» στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Σπορ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη:

Για το μυστικό της φετινής πορείας του Άρη: «Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχε πλάνο. Είχαμε συνειδητοποιήσει που βρισκόμασταν και τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είχαμε σχέδιο από την αρχή, το ρόστερ ήταν σωστό, ξέραμε πότε θα φορμαριστούμε. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Ήταν συνειδητοποιημένοι όλοι, ξέραμε που μπορεί να φτάσει αυτή την ομάδα, από πού θα ξεκινήσει και πού θα τελειώσει».

Για την άνοδο με μικρότερο μπάτζετ συγκριτικά με πέρυσι: «Το μπάτζετ είναι κάτι θεωρητικό, δεν υπάρχει στο γήπεδο. Διαφωνώ με το χτίσιμο της ομάδας πάνω σε αυτό. Υπάρχουν παίκτες που έχουν τελειώσει τις ελπίδες τους για μεγαλύτερη καριέρα. Οι ομάδες πρέπει να χτίζονται είτε με νεαρά παιδιά που έχουν φιλοδοξίες ή με έμπειρους που έχουν όνειρα. Όλα τα παιδιά είχαν στόχο αυτό που καταφέραμε».

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή για την άνοδο: «Ξέραμε ότι σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών θα γινόταν κάτι στραβό, κάτι που δεν θα μας άρεσε. Αν δεις τη βαθμολογία, από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν τέθηκε θέμα να χαθεί η άνοδος».

Για τις φήμες που θέλουν να μη συνεχίζει στον πάγκο του Άρη: «Η συμφωνία μας ήταν για έναν χρόνο. Δεν είχαμε μιλήσει για μετά το καλοκαίρι. Το τυπικό της υπόθεσης είναι αυτό. Η ομάδα τυπικά μπορεί να κάνει κίνηση για προπονητή. Όταν τελειώσει η σεζόν θα γίνει σίγουρα μια συζήτηση, γιατί οι σχέσεις μας με τη διοίκηση είναι πολύ καλές. Τυπική, αλλά θα γίνει».

Για το αν θα ήθελε να συνεχίσει: «Αν ένας προπονητής δεν έχει φιλοδοξίες, δεν χρειάζεται να είναι προπονητής. Η φιλοδοξία μου φτάνει πολύ παραπάνω από την άνοδο. Για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα. Θέλω να είμαι κάπου που με θέλουν πολύ και τους θέλω πολύ».

Για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει, πέρα από αυτές που εξασφάλισαν την άνοδο: «Μια από αυτές είναι η Παναχαϊκή που ξεκίνησε το χτίσιμο διαφορετικά από τα σημερινά δεδομένα. Βγάζει υγεία, είναι οργανωτικά είναι πάρα πολύ καλά. Μια άλλη ομάδα που μου αρέσει πολύ είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς. Έχει πλάνο, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μια τρίτη ομάδα που δεν περίμενε κανείς είναι ο ΑΟΧ Κισσαμικός, του Γιώργου Πετράκη. Έδειξε το κάτι παραπάνω, κάνοντας την υπέρβαση».

Για τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Σούπερ Λίγκα και Football League: «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας, τεχνικής, ταχύτητας, αλλά βασικότερα συγκέντρωσης και ποδοσφαιρικού μυαλού. Οι παίκτες της Σούπερ Λίγκας είναι 100% επαγγελματίες, κάτι που δεν ισχύει σε πολλές περιπτώσεις στη Football League. Η ιστορία έχει δείξει πως οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, κόντρα σε αυτές δυσκολεύονται. Υπάρχει διαφορά στα βασικά στοιχεία».