Ο προπονητής δεν πρέπει να κάνει τέτοια δήλωση

Δυστυχώς για την ομάδα μας, αλλά και για τον Σκίμπε, η αλήθεια είναι πως ο προπονητής έκανε πολλά λάθη στο ματς με την Κροατία.
Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Μίκαελ Σκίμπε ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τις δικές του ευθύνες, σε ότι αφορά την αγωνιστική εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μάξιμιρ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου από τον Σπορ FM

Η απάντηση του Γερμανού είναι αλήθεια πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και αναμενόμενη. Για ν' ακριβολογούμε, ο Σκίμπε προκάλεσε αρνητική έκπληξη με τα όσα υποστήριξε βγάζοντας εαυτόν εκτός "κάδρου".
Είναι δικαίωμα του προπονητή της εθνικής να θεωρεί πως τα έκανε όλα σωστά. Ότι δεν έκανε λάθη, όπως απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η άποψη του Γερμανού ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς για την ομάδα μας, αλλά και για τον Σκίμπε, η αλήθεια είναι πως ο προπονητής έκανε πολλά λάθη. Και μάλιστα μεγάλα τόσο σε ότι αφορά το αγωνιστικό όσο και το ψυχολογικό σκέλος. Ακόμα όμως και αν ο Γερμανός τα είχε κάνει όλα τέλεια, δεν επιτρέπεται να προβαίνει σε τέτοια τοποθέτηση "αδειάζοντας" επί της ουσίας τους παίκτες του.
Γιατί είναι ξεκάθαρο πως αν ο προπονητής δε φέρει την παραμικρή ευθύνη για την κάκιστη εικόνα, τότε το βάρος "μετατοπίζεται" αποκλειστικά τους παίκτες. Βεβαίως και οι διεθνείς έκαναν πολλά και μεγάλα λάθη. Δεν είναι ανάγκη να τα επαναλάβουμε, τα είδαν όλοι στο ματς.
Μετά όμως από μια τέτοια βραδιά, ο προπονητής μιας ομάδας πρέπει να λειτουργεί ως "ασπίδα" για τους παίκτες του. Και ο Σκίμπε παρουσίασε ένα πρόσωπο που μάλλον δεν περίμενε κανείς.

Δυο λόγια για τον Παπασταθόπουλο

Η εθνική μας ομάδα ήταν κατώτερη των περιστάσεων στο Ζάγκρεμπ κι έχασε από μια πολύ καλύτερη ομάδα. Τα όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του Μάξιμιρ μπορούν ν' αποτελέσουν ένα πρώτης τάξεως μάθημα για το μέλλον.
Θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος στην εικόνα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και να πει δυο λόγια για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό της Ντόρτμουντ.
Η προσπάθεια που κατέβαλε ήταν συγκινητική και όλοι οφείλουν να "βγάλουν το καπέλο" στον στόπερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Πρέπει να ξεκινήσει κάποιος απ' την συμμετοχή του διεθνούς αμυντικού στο ματς. Άλλος στη θέση του δεν θα έπαιζε βλέποντας πως δεν είναι έτοιμος λόγω του τραυματισμού του.
Ο Παπασταθόπουλος όμως πήρε το "δύσκολο δρόμο". Έπαιξε στο ματς και μάλιστα έδωσε ότι είχε και δεν είχε.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο στόπερ της Ντόρτμουντ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής.
Είχε όμως αυτό που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια και πάλεψε μέχρι το φινάλε για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Μ' έναν παίκτη όμως δεν μπορείς να περιμένεις πολλά σε τέτοιου είδους ματς.