Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους

Το Κύπελλο Ιταλίας κατέκτησε η Γιουβέντους. Η "Γηραιά Κυρία" επικράτησε στη παράταση 2-1 της Λάτσιο στο "Ολίμπικο", φτάνοντας έτσι στο τρίτο νταμπλ της Ιστορίας της. Πλέον περιμένει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Γιουβέντους για να προσπαθήσει να κατακτήσει το τρεμπλ.
Είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 10 κατακτήσεις, ενώ είχε να πάρει το τρόπαιο για 20 χρόνια, ενώ τόσα είχε να κάνει και νταμπλ.
Ο τελικός ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς από δύο στημένες μπάλες σκόραραν αμφότερες οι ομάδες στα πρώτα λεπτά. Από εκτέλεση φάουλ του Κατάλντι στο 4' ο Ράντου άνοιξε το σκορ για τους Ρωμαίους και στο 11' ο Κιελίνι απάντησε για τους "Μπιανκονέρι" από κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ Πίρλο και κεφαλιά-πάσα του Πογκμπά.
Ο ρυθμός έπεσε και ουσιαστικά πραγματική ευκαιρία δεν υπήρχε στο υπόλοιπο 90άλεπτο και οδηγηθήκαμε στην παράταση, όπου και εκεί το ξεκίνησαν ήταν δυναμικό. Στο 94' οι Ρωμαίοι έχασαν τρομερή ευκαιρία, με τον Τζόρτζεβιτς να πιάνει δυνατό μακρινό αριστερό σουτ και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Στοράρι και στη συνέχεια και στο δεξί!
Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Τζόρτζεβιτς το κατάφερε ο Αλεσάντρο Μάτρι 3 λεπτά αργότερα, καθώς ο στράικερ που ανήκει στη Μίλαν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 97', νικώντας τον Μπερίσα με κοντινό πλασέ.