Ο Τσάβι ανακοίνωσε το «αντίο»...

Τους τίτλους τέλους σε μια τεράστια καριέρας, σε μια διαδρομή που είναι αληθινό ποδοσφαιρικό παραμύθι, έβαλε σήμερα ο Τσάβι Ερνάντες. Ο 35χρονος εμβληματικός «Μαέστρο» της Μπαρσελόνα, την οποία υπηρετεί από 10 ετών, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ο Τσάβι θα συνεχίσει τη καριέρα του στο Κατάρ με τη φανέλα της Αλ Σαντ.
«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, είναι όμως οριστική. Είμαι ευτυχής που έμεινα και φέτος και μου είναι δύσκολο να αποχωρήσω. Η ομάδα μου έκανε την πρόταση ανανέωσης ως το 2018, αλλά ήδη είχα πάρει την απόφασή μου. Είμαι 35 ετών, βρίσκομαι εδώ 25 χρόνια και θεωρώ πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να φύγω. Ανυπομονώ να σηκώσω το τρόπαιο του πρωταθλήματος το Σάββατο μπροστά στο κοινό μας. Τόσα χρόνια μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Το σκηνικό είναι ιδανικό για να αποχωρήσω. Νιώθω πλήρης. Θεωρώ πως δεν μπορούσα να έχω καλύτερη καριέρα από αυτή που είχα στην Μπαρσελόνα. Αποχωρώ πλήρης και γεμάτος. Θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Αλ Σαντ του Κατάρ. Συμφώνησα για δύο χρόνια με οψιόν για τρίτη. Εκεί θα μπορέσω να βοηθήσω μελλοντικά σαν προπονητής και αθλητικός διευθυντής. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο, όμως απώτερος σκοπός μου είναι να επιστρέψω κάποια ημέρα στην Μπαρσελόνα, σαν προπονητής, σαν αθλητικός διευθυντής, σαν οτιδήποτε» υπογράμμισε.
Όσο για τη ζωή μακριά από την Βαρκελώνη και τους φίλους του; «Θα μου λείψουν ο Λέο (Μέσι), ο Αντρές (Ινιέστα), ο Μπούσκετς, ο Πέδρο, όλοι οι φίλοι μου, αλλά η ζωή είναι έτσι. Θα είναι δύσκολο να φορέσω άλλη φανέλα, καθώς φοράω την ίδια από τα 10 χρόνια μου. Δεν ανέφερα καν στην ομάδα μου για την πρόταση της Μπαρσελόνα, γιατί εκείνη είναι ακόμη μεγαλύτερη οπαδός της ''Μπάρτσα'' από μένα και δεν θα με συγχωρούσε» είπε.
Στην καριέρα του ο Τσάβι έχει κατακτήσει οποιοδήποτε τίτλο υπάρχει, τόσο με την Μπαρσελόνα όσο και με την Εθνική Ισπανίας. Με τους «Μπλαουγκράνα» πανηγύρισε οκτώ πρωταθλήματα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης, δύο Κύπελλα Ισπανίας, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων.
Μπροστά του έχει όμως ακόμη τόσο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (6 Ιουνίου με Γιουβέντους) όσο και του Κυπέλλου Ισπανίας (30 Μαΐου με Αθλέτικ Μπιλμπάο), οπότε τα τρόπαια μπορεί να γίνουν 25. Με την Εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2008 (Αυστρία/Ελβετία) και το 2012 (Πολωνία/Ουκρανία), και το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική, το 2010.