Η Ατλέτικο διέσυρε τη Ρεάλ!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διέσυρε με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας και το πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν παίρνει νέο ενδιαφέρον μετά την 22η αγωνιστική.
Η συντριβή αποδεικνύει περίτρανα τη διαφορά των δύο ομάδων ειδικά στο σημερινό ματς. Δεκαεπτά τελικές προσπάθειες είχαν οι «Ροχιμπλάνκος» και μόλις τρεις οι «Μερένγκες», που έκαναν το χειρότερό τους παιχνίδι από την έναρξη της περιόδου. 
Οι πρωταθλητές στα πρώτα 18 λεπτά είχαν πετύχει δύο γκολ, με τους Τιάγκο και Σαούλ, ενώ στο δεύτερο μέρος το... πάρτι για το συγκρότημα του Σιμεόνε συνεχίστηκε και με τα γκολ των Γκριεζμάν (67΄), Μάντζουκιτς (89΄) «σφραγίστηκε» ο μεγάλος θρίαμβος.
Για 5η σερί αναμέτρηση από την έναρξη της περιόδου (πρωτάθλημα, κύπελλο και σούπερ καπ) η Ατλέτικο έμεινε αήττητη στις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων μειώθηκε στους 4 βαθμούς (54 έχει η πρωτοπόρος Ρεάλ και 50 η Ατλετικο), ενώ η Μπαρσελόνα, που και αυτή έχει 50β. εάν νικήσει αύριο το βράδυ την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τους «Μερένγκες».
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)