Άδικο 0-0 για τη Λίβερπουλ

Με την Λίβερπουλ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, κύλησε το ντέρμπι με την Έβερτον. Το γκολ δεν ήρθε για τους «Κόκκινους» ενώ η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έδειξε περισσότερη διάθεση να κρατήσει το 0-0 παρά να κυνηγήσει το γκολ της νίκης, κάτι που τελικά πέτυχε.
Μόλις ένα σουτ στην εστία της Λίβερπουλ είχε η Έβερτον, 15 τελικές προσπάθειες και δοκάρι με τον Ιμπε για τη Λίβερπουλ.
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Έβερτον να δείχνει διάθεση να πιέσει ψηλά και στο 7ο λεπτό λίγο έλειψε ένα λάθος του Σακό να αποβεί μοιραίο για τη Λίβερπουλ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Στέρλινγκ απείλησε τον Ρομπλς, ο οποίος όμως έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Έβερτον μπλόκαρε την μπάλα σε φάουλ του Τζέραρντ. Ο Μπρένταν Ρότζερς αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Λούκας Λέιβα μόλις στο 16ο λεπτό λόγω τραυματισμού και πέρασε στη θέση του τον Αλεν χωρίς όμως να επηρεαστεί η εικόνα της ομάδας του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία όταν έπειτα από σέντρα του Μορένο, ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η απάντηση της Έβερτον ήρθε στο 22ο λεπτό όταν ο Κόουλμαν βρήκε τον Νέισμιθ αλλά ο τελευταίος δεν νίκησε τον Μινιολέ. Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 26’ όταν ο Ιμπε έκανε μια κούρσα, έπιασε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Έβερτον. Τρία λεπτά μετά, ο Μιραλάς με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Νέισμιθ όμως αυτός ήταν πάλι άστοχος ενώ στο 36΄ήταν η σειρά του Κουτίνιο να μην καταφέρει να νικήσει τον Ρομπλς, με το ημίχρονο να λήγει στο 0-0.
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 52ο λεπτό ο Μπάρι έχασε την μπάλα υπό την πίεση του Κουτίνιο όμως ο άσος της Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε τη φάση. Ένα λεπτό μετά ο Κουτίνιο πέρασε σε θέση δημιουργού όμως ο Στέρλινγκ νικήθηκε ξανά από τον Ρομπλς. Η Έβερτον έδειχνε να αντιμετωπίζει την άμεση πίεση της Λίβερπουλ στο ξεκίνημα του 2ου μέρους όμως από το 70’ και μετά οι «κόκκινοι» ανέβασαν και πάλι στροφές. Ο Οβιέδο σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Στέρλινγκ ενώ ο Μορένο ήταν απελπιστικά άστοχος έπειτα από ωραία προσπάθεια του Τσαν. Στο 76’ ήταν η σειρά του Λουκάκου να απειλήσει όμως ο Χέντερσον τελευταία στιγμή σταμάτησε τον Βέλγο επιθετικό.  Στο 86ο λεπτό, ο Μινιολέ απέκρουσε για πρώτη φορά σουτ στο ματς, απομακρύνοντας προσπάθεια του Κόουλμαν ενώ στο 88’ ο Τζέραρντ σούταρε από καλή θέση άουτ.
Συνθέσεις:
Έβερτον: Ρομπλς, Οβιέδο, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Μπάρι, Μπέσιτς (Μπάρκλεϊ 85’), ΜακΚάρθι, Νέισμιθ (Αλκαράθ 85’), Λουκάκου, Μιραλάς (Λένον 60’).
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μορένο, Σακό, Σκρτελ, Τσαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λέιβα (Αλεν 16’), Ιμπε, Κουτίνιο (Στάριτζ 55’), Στέρλινγκ (Λάμπερτ 82’).
ΠΗΓΗ: England365.gr