«Μουρίνιο, φύγε τώρα!»

Για μία ακόμα φορά η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι στο «clasico» κόντρα στη Μπαρσελόνα. Οι «μερένγκες» ηττήθηκαν με 2-1 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από τους «μπλαουγκράνα» και αυτή την φορά οι οπαδοί της Ρεάλ ήταν κατηγορηματικοί για το ποιος είναι ο βασικός υπαίτιος για την ήττα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος προπονητής που ήρθε στη Μαδρίτη για να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Μπαρσελόνα και να οδηγήσει την Ρεάλ ξανά στην κορυφή, έχει πλέον γίνει το «κόκκινο πανί», τόσο για τους οπαδούς όσο και στους δημοσιογράφους της Μαδρίτης.
«Είναι ντροπή, Μουρίνιο φύγε τώρα». «Φταίει ο προπονητής». «Το πρόβλημα δεν είναι η Μπαρσελόνα αλλά η Ρεάλ. Της λείπει η σωστή νοοτροπία», ήταν μερικά από τα σχόλια των φιλάθλων της «βασίλισσας» έξω από το «Μπερναμπέου» μετά το παιχνίδι της Τετάρτης.
Όμως ο πρώην τεχνικός της Ιντερ και της Τσέλσι δέχτηκε «πυρά» και από τις δύο μεγάλες εφημερίδες της Μαδρίτης, «Μarca» και «As». «Ο Μουρίνιο επέτρεψε στη Μπάρσα να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην κατοχή της μπάλας (72%) και βασίστηκε στις αντεπιθέσεις. Η τακτική αυτή αποδείχθηκε αποτυχημένη και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί», έγραψε ο Αλφρέδο Ρελάνο στην «Αs». «Η τελευταία πιρουέτα του Μουρίνιο ήταν και η χειρότερη», σχολίασε από την πλευρά του ο αρχισυντάκτης της «Marca», Σαντιάγο Σεγουρόλα.
Η ερώτηση του Τομάς Ρονθέρο της As συνοψίζει τα συναισθήματα που επικρατούν στη Μαδρίτη για τον Πορτογάλο: «Δεν είναι καλύτερο να πεθάνει όρθιος και να παίξεις με το ταλέντο σου από το να χάνεις πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας;».
Η Marca κάνει λόγο για την «ιστορία χωρίς τέλος», αναφερόμενη στην παράδοση που έχει χτίσει η Μπάρσα κόντρα στην Ρεάλ τα τελευταία χρόνια ενώ οσον αφορά την τακτική προσέγγιση του Πορτογάλου, είναι άκρως αιχμηρή, χαρακτηρίζοντας την ως «προδοσία στην ιστορία του συλλόγου».