Γενική κατακραυγή για Πέπε!

Εκτός από τον Μουρίνιο όμως, οι εφημερίδες της Μαδρίτης άσκησαν δριμεία κριτική και στον Πέπε που πάτησε σκόπιμα το χέρι του Λιονέλ Μέσι είκοσι λεπτά πριν το τέλος. Το περιστατικό αυτό διέφυγε από τον διαιτητή που δεν τιμώρησε τον παίκτη της Ρεάλ.
Η «Marca» χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Πορτογάλου στόπερ που αγωνίστηκε σε ρόλο αμυντικού μέσου ως «επαίσχυντη» και «απαράδεκτη». Ο αρθογράφος Λουίς Νιέτο καταδίκασε την κίνηση του Πέπε και ζήτησε την τιμωρία του.
«Βίαιος, έξτρα επιθετικός και θεατρίνος. Απέχει παρασάγγας από τον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφέρεται ένας παίκτης σε ένα τόσο σπουδαίο ματς», αναφέρει η «Marca». «Ακόμα χειρότερο, το πρόβλημα του είναι πως το έχει ξανακάνει», προσθέτει η «Μarca», ενθυμούμενη το περιστατικό της σεζόν 2008-09 όταν ο Πέπε είχε κλωτσήσει τον Κασκέρο της Χετάφε ενώ ήταν πεσμένος στο γκαζόν. Τότε ο Πέπε είχε τιμωρηθεί με δέκα αγωνιστικές.
Σαν να μην έφτανε το πάτημα στον Μέσι, ο Πορτογάλος έκανε πως «υποφέρει» στις αρχές του δεύτερου μέρους, όταν αντέδρασε σαν «θεατρίνος» σε απλό άγγιγμα του Σεσκ Φάμπρεγκας στο πρόσωπο του.
«Ο Πέπε δυστυχώς ξεφεύγει μέσα στο γήπεδο. Εκτός γηπέδου είναι εξαιρετικό άτομο αλλά θα πρέπει κάποιος να του τραβήξει το αυτί και να τον αναγκάσει να διορθώσει τις ντροπιαστικές του πράξεις».
Από την πλευρά του ο Ζοσέ Μουρίνιο, τόνισε πως εάν το πάτημα του Πέπε στον Μέσι ήταν σκόπιμο, τότε ο παίκτης θα πρέπει να τιμωρηθεί αφού εξεταστεί το επίμαχο βίντεο. «Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Δεν ξέρω τι θα κάνει η πειθαρχική επιτροπή αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά έτσι», δήλωσε ο Αντρές Ινιέστα για το περιστατικό.
«Ο Πέπε σε μια ακόμα στιγμή προσωρινής παραφροσύνης και προδοσίας, πάτησε τον Μέσι στο αριστερό χέρι ενώ ο Αργεντίνος ήταν στο γκαζόν. Καθώς ο παίκτης έχει ήδη αποβληθεί πέντε φορές και έχει αρχίσει να κουράζει τους οπαδούς, έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών την στιγμή που αντικαταστάθηκε. Ακόμα και οι συμπαίκτες του καταδίκασαν την στάση του, αλλά η Μπαρσελόνα δεν θα προχωρήσει σε καταγγελία», αναφέρει η «Marca».
sentragoal.gr