Σταματάει ο Ντε Λα Πένια

Ο αγαπητός σε όλους ποδοσφαιριστής Ιβάν Ντε Λα Πένια έκανε γνωστό ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Η επί σειρά ετών σημαία της Εσπανιόλ με δάκρυα στα μάτια την ώρα της ανακοίνωσης ευχαρίστησε του οπαδούς της ομάδας τους συμπαίκτες του και όλους τους προπονητές του.
Μόλις μία συμμετοχή είχε φέτος ο Ντε λα Πένια για 31 μόλις λεπτά απέναντι στη Βιγιαρεάλ, την δεύτερη και τελευταία του στα γήπεδα ως παίκτης θα την πραγματοποιήσει στο ματς του Σαββάτου με τη Σεββίλη εντός έδρας. Ο «Ιβαν ο τρομερός» ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Μπαρσελόνα, όπου αποτέλεσε μέλος της από το 1995 μέχρι το 1998. Έπειτα μετακόμισε για άλλες πολιτείες και συγκεκριμένα στη Λάτσιο μέχρι το 2002 με ένα σύντομο πέρασμα ως δανεικός από τη Μασσαλία και τη Μαρσέιγ.
Το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ρώμη έγινε και πάλι αλλά αυτή τη φορά αντίστροφα, για την δεύτερη ομάδα της Καταλωνίας την Εσπανιόλ με την οποία σήκωσε το Copa Del Rey το 2006. Ουκ ο λίγες φορές ο 35χρονος σήμερα μέσος με το τεχνικό του πόδι, είχε ακουστεί για τις Ελληνικές ομάδες, χωρίς ωστόσο να προκύψει ο ποθητός «γάμος».