Ανοιχτό παράθυρο για Ραούλ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Ραούλ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «Φούριας Ρόχας».
Ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, μετράει 102 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας, ενώ κατείχε επί σειρά ετών και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των «Φούριας Ρόχας», με το Νταβίντ Βίγια να ανεβαίνει πρόσφατα στην κορυφή της σχετικής λίστας, ωστόσο δεν βρίσκεται στις κλήσεις για τη στελέχωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την τελευταία τριετία.
Η παρουσία του Ραούλ στα γερμανικά γήπεδα για λογαριασμό της Σάλκε τη φετινή σεζόν είναι αξιοπρόσεκτη, και οι επιδόσεις του σε Μπουντεσλίγκα και Champions League ενδέχεται να του ανοίξουν ξανά την «πόρτα» της εθνικής Ισπανίας. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε άλλωστε είχε συνεργαστεί με το Ραούλ την τετραετία 1999-2003, διάστημα στο οποίο η «Βασίλισσα» είχε κατακτήσει - μεταξύ άλλων - δύο φορές το Champions League.
Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε: «Σίγουρα θα μπορούσε να επιστρέψει ο Ραούλ. Είναι παίκτης που αγωνίζεται για την ομάδα, ενώ το γεγονός πως αγωνίζεται στο εξωτερικό, είναι τιμή για το ποδόσφαιρο μας. Είναι καλή περίοδος για το ισπανικό ποδόσφαιρο, κάτι που αντανακλά σε παίκτες όπως ο Ραούλ. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ένας άνθρωπος που είχε πάντα υποδειγματική συμπεριφορά».