Σε Μιλάνο και Γένοβα τα βλέμματα

Τα παιχνίδια Μιλαν – Φιορεντίνα και Τζένοα – Γιουβέντους ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Η πρωτοπόρος Μιλάν «μεθυσμένη» ακόμη από την μεγάλη νίκη της επί της Ιντερ υποδέχεται στο Σαν Σίρο την Φιορεντίνα έχοντας ως μοναδικό σκοπό την νίκη που θα της επιτρέψει να παραμείνει στη κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος.
Οι Μιλανέζοι θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους καθώς μετρούν 3 συνεχόμενες νίκες οι οποίες τους έφεραν σε ρόλο οδηγού στην Serie A. Από την άλλη πλευρά η Φιορεντίνα των πολλών προβλημάτων, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θα απουσιάσουν 6 παίκτες, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα από τα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Η προϊστορία είναι με το μέρος των Ροσονέρι αφού στις πέντε προηγούμενες εντός έδρας αναμετρήσεις του με τους Βιόλα έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις 3 ενώ οι άλλες 2 έληξαν ισόπαλες.
Η Λάτσιο δοκιμάζεται στο Ενιο Ταρντίνι με αντίπαλο την Πάρμα ελπίζοντας σε νίκη δικιά της και στραβοπάτημα της Μιλάν ώστε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή. Οι Λατσιάλοι επέστρεψαν στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική κερδίζοντας με 2-0 την Νάπολι στο Ολίμπικο. Εκτός έδρας αναμέτρηση και για την Γιουβέντους που θα έχει πολύ δύσκολο έργο διότι θα παίξει στο «Λουίτζι Φεράρις» με την Τζένοα. Η Μεγάλη Κυρία προέρχεται από δυο διαδοχικές ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) με Μπρέσια και Ρόμα αντίστοιχα που την έφεραν στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Τέλος οι νταμπλούχοι Ιταλίας του Ράφα Μπενίτεθ ταξιδέυουν στο Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι για να αντιμετωπίσουν την Κίεβο. Οι Νερατζούροι θα αγωνιστούν με πολλές απουσίες αφού για διάφορους λόγους ο Ισπανός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κίβου, Μαριγκά, Μιλίτο, Μουντάρι, Μαϊκόν, Τιάγκο Μότα, και Σάμουελ.