Νέα «καμπάνα» περιμένει τον Μουρίνιο

Η ισπανική επιτροπή κατά της βίας εισηγήθηκε την επιβολή τιμωρίας στους Ζοσέ Μουρίνιο και Μανουέλ Πρεσιάδο για την λεκτική αψιμαχία που είχαν στην αναμέτρηση της Σπόρτινγκ Χιχόν με την Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η κρατική επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα ενάντια στον Πορτογάλο τεχνικό και τον προπονητή της Χιχόν για την «κοκορομαχία» που είχαν την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε πως οι δύο προπονητές ξεπέρασαν τα όρια, με τον «Special One» να κατηγορεί αρχικώς τη Χιχόν ότι είχε μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με την Μπαρσελόνα, ενώ ο Πρεσιάδο έκανε επικριτικά σχόλια για τον χαρακτήρα του Πορτογάλου.
Αυτή η ανταλλαγή κατηγοριών και χαρακτηρισμών ανάμεσα στους δύο προπονητές «πυροδότησε» το κλίμα πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων, η οποία έληξε με νίκη 1-0 των Μαδριλένων. Ύστερα από την σημερινή συνάντηση που είχε η επιτροπή στην Μαδρίτη, ο εκπρόσωπός της δήλωσε: «Οι επιθετικές δηλώσεις και των δυο προπονητών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια. Για το λόγο αυτό και για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, θα ζητήσουμε από την Ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να τιμωρηθούν οι δύο προπονητές».
Ο «οξύθυμος» Μουρίνιο πρόσφατα τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών για την αποβολή του στον αγώνα ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μούρθια για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας.