Η αγωνιστική των μεγάλων ματς…

Με τις έξι από τις οκτώ πρωτοπόρους να κοντράρονται μεταξύ τους, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο η 15η αγωνιστικής του Σαμπιονά. Η Μαρσέιγ που βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή, ανοίγει το πρόγραμμα το απόγευμα του Σαββάτου (20:00) υποδεχόμενη την πρώτη (μαζί με την Λιλ) Μονπελιέ. Οι πρωταθλητές προέρχονται από το 0-3 στη Μόσχα εναντίον της Σπαρτάκ και την πρόκριση τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ντιντιέ Ντεσάν να αναζητάει περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ζινιάκ.
Δύο ώρες αργότερα, η έβδομη Μπορντό θα φιλοξενήσει στο «Σαμπάν Ντελμά» την πρώτη Λιλ που διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα κι έχει γνωρίσει μόλις μία εκτός έδρας ήττα, σε πέντε ματς. Τον Αλού Ντιαρά θα έχει στην διάθεση του ο Ζαν Τιγκανά, με τον Σαλμέ να παραμένει αμφίβολος, ενώ για τους φιλοξενούμενους δύσκολα θα προλάβει Φρο. Μέσα σε όλα τα ντέρμπι, η Μπρεστ θα αγωνιστεί κόντρα στην Λανς στο «Φρανσί Λε Μπλε» και έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει τη νίκη κόντρα στους «Λανσουά» και να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπατήματα των «από πάνω» της και να περάσει εκείνη στην κορυφή.
Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Ρεν, η οποία ωστόσο θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την Λορένη και να διεκδικήσει στο «Μοστουάρ» το τρίποντο απέναντι στην Λοριάν, που υπό προϋποθέσεις θα τις δώσει ακόμα και την πρώτη θέση. Η αγωνιστική κλείνει το βράδυ της Κυριακής με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Λυών και την Παρί Σεν-Ζερμέν. Η Ολιμπίκ, παρά το τραγικό της ξεκίνημα, παραμένει αήττητη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές και με νίκη κόντρα στους Παριζιάνους στο «Ζερλάν» θα καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά σε θέση… Ευρώπης. Αμφίβολοι για τους «Λυωνέ» είναι οι Γκουρκίφ και Κρις ενώ επιστρέφει ο Μίσελ Μπάστος.
sportdog.gr