Νίκος Νταμπίζας: «Όποιος διαχειριστεί καλύτερα την πίεση, θα πάρει το πρωτάθλημα»

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στον Σπορ FM 94,6 για το πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αλλά και για τις τέσσερις ομάδες που το διεκδικούν.
Ο βετεράνος στόπερ της Νιουκάσλ και του Ολυμπιακού και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, μίλησε για τον μεγάλο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί, όπως τόνισε, στοιχείο υγείας. «Είναι αυτό που μας έλειπε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει εναλλαγή συναισθημάτων και υγεία, είναι πολύ συναρπαστικό και δίνει άλλο ενδιαφέρον και εμπορικότητα σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο προϊόν όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο Νταμπίζας μίλησε για τον ΠΑΟΚ τονίζοντας τη σωστή διαχείριση αλλά και τις πολλές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο ρόστερ. «Είναι πολύ ενεργητικός προπονητής, με άμεσο αντίκτυπο στον ψυχισμό της ομάδας», είπε συγκεκριμένα για τον Ρουμάνο.
Ακολούθως, ο πρώην διεθνής σχολίασε και την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. «Πλέον ξέρουν οι αντίπαλοί της πώς να την αντιμετωπίσουν καλύτερα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της, απλά την αντιμετωπίζουν καλύτερα και οι παίκτες της δυσκολεύονται να μείνουν υγιείς λόγω του πολύ έντονου και αθλητικού αγωνιστικού στυλ», είπε αναλυτικά.
Συνεχίζοντας με τους υπόλοιπους διεκδικητές, ο Νταμπίζας αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ, τονίζοντας τη διαφορετική τακτική του Τούρκου σχετικά με το συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Γενάρη και άλλαξαν τα δεδομένα.
Τέλος, έδωσε το σχόλιό του για τον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας πως κανείς δεν πρέπει να τον έχει «ξεγραμμένο» σε σχέση με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. «Γενικότερα, όποιος διαχειριστεί καλύτερα την πίεση, θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος», ήταν ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: