Ηγετική εμφάνιση της Μπαρσελόνα στο Παρίσι

Μια Μπαρσελόνα από τα παλιά, πέρασε με «διπλό» από το «Παρκ Ντε Πρενς» απέναντι στη Παρί Σεν-Ζερμέν και φλερτάρει, ύστερα από πολλά χρόνια, με τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Τσάβι νίκησε 2-3 τους Παριζιάνους του Λουίς Ενρίκε και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη ρεβάνς στην Βαρκελώνη.
Στο άλλο ζευγάρι της Τετάρτης η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Ισπανική πρωτεύουσα, αφήνοντας ανοιχτό το δεύτερο παιχνίδι στην Γερμανία. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την άλλη Τρίτη (16/04).
Οι «Μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν 0-1 στο α' ημίχρονο έχοντας κυριαρχήσει. Η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 19' που έδιωξε στη γραμμή έδιωξε ο Μέντες, η απόκρουση του Ντοναρούμα σε πλασέ του Ραφίνια (34'), το λάθος του Κανσέλο στο 42' που αστόχησε ενώ περίμενε μόνος ο Λεβαντόφσκι και το μόλις άουτ πλασέ του Γιαμάλ, ήταν ενδεικτικές φάσεις.
Η Μπαρσελόνα άνοιξε το σκορ στο 37' με τον Ραφίνια, που επωφελήθηκε από το ριμπάουντ στην απόκρουση του Ντοναρούμα μετά από γύρισμα του Γιαμάλ προς τον Λεβαντόφσκι.
Η είσοδος του Μπαρκολά στο δεύτερο μέρος και η μετατόπιση του Ντεμπελέ αριστερά άλλαξε τα δεδομένα και η πρωταθλήτρια Γαλλίας ανέτρεψε το σκορ σε τέσσερα λεπτά, αρχικά με ένα «κεραυνό» του Ντεμπελέ στο 48' κι εν συνεχεία με το έξοχο τελείωμα του Βιτίνια στο 51'.
Ο Ραφίνια όμως πλήγωσε την Παρί για δεύτερη φορά στο 62' ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Η Μπάρτσα πέτυχε το 2-3 στο 77' με κεφαλιά του Κρίστενσεν (πρώτο του φετινό) από κόρνερ του Γκιντογκάν, που έγραψε τον επίλογο του αγώνα.