Για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν «κλαίνε οι Μαλαισίες», αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέδειξε με το μεγάλο του διπλό στην Κηφισιά (2-3) το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες της επαρχίας, παίζοντας για την φανέλα, την ιστορία και τον κόσμο του.
Με το μεγάλο του διπλό με σκορ 2-3 κόντρα σε μία ομάδα που έχει αγωνιστεί μόλις μία χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, αν και βαθμολογικά αδιάφορος, την «πήρε μαζί του» στην Super League 2 και παράλληλα χάρισε την παραμονή στον Παναιτωλικό, μία «στροφή» πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να έχασε την μία από τις δύο ομάδες που την εκπροσωπούσαν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως αυτή η ομάδα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί στην κατηγορία η άλλη, ο Παναιτωλικός.
Παρά την όποια κόντρα μπορεί να υπάρχει με την κλασσική έννοια του ντέρμπι, αυτό της Δυτικής Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένας υγιής φίλος του ποδοσφαίρου στο Αγρίνιο που να μην σέβεται την ομάδα των Ιωαννίνων.
Παρά τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, ακόμη και το ιστορικό «fair play» του Φουρτάδο τη σεζόν 2010-11, όταν τελικά οι δύο ομάδες είχαν ανέβει μαζί στη Super League 1 (σ.σ. ο Παναιτωλικός ως πρωταθλητής), με τη χθεσινή του νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα κατά κάποιο τρόπο «εξιλεώθηκε». Τα γκολ του Ροσέρο, εκτός από πανέμορφα (ειδικά το πρώτο) ήταν και ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ. Δεν προήλθαν από αμφισβητούμενα πέναλτι, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ΜΟΝΟ εντός αγωνιστικού χώρου.
Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ήδη υποβιβασμένος και έπαιξε ΜΟΝΟ για τη φανέλα, την ιστορία και τον κόσμο του, κάνει ακόμη σημαντικότερη αυτή τη νίκη.
Οι Ηπειρώτες μπορεί να υποβιβάστηκαν, όμως γενική παραδοχή όλων είναι ότι ανήκουν στη ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, γιατί είναι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, με ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ.
Ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ, η Λάρισα κλπ, ανήκουν στη Super League 1 και σε αντίθεση με ομάδες χωρίς κόσμο, χωρίς ιστορία, για τι οποίες το «1 ημίχρονο, 2 τελικό» είναι κάτι σύνηθες, αυτές οι μεγάλες ομάδες της επαρχίας αξίζουν πολύ περισσότερο να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία.
Από εκεί και πέρα, για τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν «κλαίνε οι Μαλαισίες». Δεν πήρε ένα διπλό για να πάει «κουβά» ο κάθε… «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα» που έχει έναν φίλο, φίλου που ξέρει, του είπε ένα τρίτος ότι ήταν «κανονισμένο» και όλα τα άλλα όμορφα που διαβάζει κάθε χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα «κλαίει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχασε μία από τις σημαντικότερες επαρχιακές ομάδες που διαθέτει από την κορυφαία του κατηγορία.
Ευχή όλων των υγιών φιλάθλων είναι σύντομα η ομάδα της Ηπείρου να επιστρέψει και να αγωνίζεται μαζί με τον Παναιτωλικό, εκεί όπου ανήκουν.
ΥΓ: Ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο έφυγε από τα Ιωάννινα ο Σωτήρης Νίνης, το να πανηγυρίζεις σαν τρελός ένα γκολ κόντρα σε πρώην ομάδα σου, μόνο ως ασέβεια προς τον κόσμο της μπορεί να εκληφθεί. Πιστεύεις – δεν πιστεύεις – σε αυτά, το κάρμα είναι μεγάλο πράγμα τελικά…
ΠΗΓΗ: agriniara.gr