Εθνική: Σήμερα ο πρώτος τελικός για το Euro 2024 κόντρα στο Καζακστάν

Να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στο Euro 2024 θέλει απόψε η Εθνική Ελλάδος, η οποία φιλοξενεί το Καζακστάν στην Opap Arena (21:45, Alpha) και με νίκη προκρίνεται στον τελικό των play off του Nations League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λουξεμβούργο-Γεωργία.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα γήπεδα της Γερμανίας.
Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας αναμένεται να είναι κατάμεστο, ενώ η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως σε περίπτωση πρόκρισης στο επερχόμενο Euro, οι διεθνείς θα μοιραστούν 4.500.000 ευρώ ως πριμ!
«Είμαστε έτοιμοι και δεν έχουμε δικαιολογίες. Ξέρουμε το πότε θέλουν την παραπάνω ώθηση οι παίκτες και το πότε να είναι πιο ήρεμοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλουμε το παιχνίδι μας και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και όχι τα γύρω γύρω» ήταν μεταξύ άλλων το σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ.
Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο έμπειρος προπονητής σκέφτεται να ξεκινήσει με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τσιμίκα, στο δεξί τον Μπάλντοκ και τον Χατζηδιάκο με τον Μαυροπάνο στις θέσεις των στόπερ. Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας έχουν προβάδισμα για την μεσαία γραμμή ενώ στην επίθεση οι Μασούρας, Κωνσταντέλιας και Ιωαννίδης. naftemporiki