Η απίστευτη τιμή της Φίτεσε στο Νίκο Μαχλά και το magic box με την φανέλα που κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι! (βίντεο)

Εικοσιέξι χρόνια μετά το ιστορικό επίτευγμα του θρύλου του ΟΦΗ, Νίκου Μαχλά, που ως ποδοσφαιριστής της Φίτεσε αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης, οι Ολλανδοί δείχνουν για ακόμα μια φορά πως ξέρουν να τιμούν τους… δικούς τους legends.
Ο Ολλανδικός σύλλογος κυκλοφόρησε ένα επετειακό κουτί, που τέθηκε προς διάθεση των φιλάθλων του, όπου περιλαμβάνονται η θρυλική φανέλα που φορούσε ο Νίκος Μαχλάς την σεζόν 1997 – 1998 όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη αλλά και μια φωτογραφία του με την φανέλα της Φίτεσε!
«Η Ελληνική σημαία ανεμίζει πάνω από το Άρνεμ! Οι σκέψεις μας επιστρέφουν στη σεζόν 1997/98. Υπό τις οδηγίες του Χενκ τεν Κάτε, η Φίτεσε τερμάτισε 3η στην Eredivisie. Ένα μεγάλο επίτευγμα, που έγινε δυνατό, από τον Νίκο Μαχλά!» αναφέρει η διαφημιστική καμπάνια της Φίτεσε, εξαιρετικά αφιερωμένη στο Νίκο Μαχλά που εκείνη την σεζόν πέτυχε 34 γκολ κατακτώντας το Χρυσό Παπούτσι στην Ευρώπη!
Παρότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες από εκείνο το ιστορικό επίτευγμα του Νίκου Μαχλά, η απόφαση της Φίτεσε να κυκλοφορήσει ένα magic box – retro δείχνει και το πόσο ισχυρό παραμένει το δέσιμο ανάμεσα στους φιλάθλους της και τον ίδιο!
Μάλιστα το βίντεο της Φίτεσε έχει και άκρως ελληνικό χρώμα αφού η μουσική έχει διανθιστεί υπό τους ήχους του μπουζουκιού καθώς ένας φίλος της Φίτεσε «παραγγέλνει» σε εστιατόριο το πιάτο Νο.34, που ονομάζεται «Chryso Papoutsi»! Κι όλα αυτά, ενώ στο background ακούγεται… μπουζούκι!
Εν τέλει, έρχεται το κυρίως «πιάτο», που δεν είναι άλλο, από τη φανέλα εκείνης της σεζόν, με τον αριθμό «9» στην πλάτη και το όνομα του Νίκου Μαχλά!

ΠΗΓΗ: gentikoule.gr