ΑΕΚ πέντε αστέρων στο Περιστέρι

Σε μεγάλη ημέρα η ΑΕΚ συνέτριψε με 0-5 τον Ατρόμητο, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή της.
Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ο Πόνσε, που θυμήθηκε τον καλό εαυτό του κι έφτασε στο χατ-τρικ, ενώ επίσης σκόρερ χρίστηκαν Κάλενς και Γιόνσον. Ως προς τους γηπεδούχους, οι «Κυανόλευκοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από 13 παιχνίδια με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο τους.
Ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοράρει τρεις φορές. Μόλις στο 75ο δευτερόλεπτο από την έναρξη και σε μακρινή μπαλιά του Πήλιου ο Πόνσε έφτασε σε θέση βολής και πλάσαρε για το 0-1.
Στο 15' ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα, ο Πόνσε πρόλαβε τον Τζαβέλλα και διπλασίασε, ενώ στο 36' από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και κεφαλιά του Βίντα, ο Κάλενς «έσπρωξε» από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, για το πρώτο γκολ του στα κιτρινόμαυρα.
Στο 58' σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Ρότα γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Πόνσε συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης κι ενώ στους πρώτους έξι μήνες της φετινής σεζόν μετρούσε δύο.
Το τελικό 0-5 σημείωσε ο Γιόνσον στο 66' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πήλιου, που μέτρησε δύο ασίστ. Η ΑΕΚ είχε να πετύχει πέντε γκολ στη Σούπερ Λίγκα από τις 7 Δεκεμβρίου 2019, όταν είχε νικήσει τότε επίσης με 5-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. amna