Όταν ο Βαρδινογιάννης δεν έδωσε τον Τζουκάνοβιτς στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Την δεκαετία του '90 το Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ένα από τα καλύτερα στον Κόσμο.
Μάλιστα την σεζόν 1995-1996 ήταν επίσημα από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), το 15ο καλύτερο στον Κόσμο. Ποιότητα σε Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές, ωραίο ποδόσφαιρο, δυνατές μάχες και αξιοσημείωτη παρουσία των ομάδων μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τότε που οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονταν στη χώρα μας ήταν μόνο σε υψηλό επίπεδο. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς. Εξαιρετική παρουσία στη χώρα μας, πάρα πολύ καλές εμφανίσεις και σαν άνθρωπος έκανε μόνο φίλους. Συνέδεσε το όνομά του με τον ΟΦΗ, έχοντας επίσης εμπειρίες σε ομάδες της Ευρώπης και της Ασίας. Μάλιστα ήταν βασικό μέλος της ομάδας της Κρήτης στις δύο μεγάλες προκρίσεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ επί της Σλάβια Πράγας που είχε Μπέργκερ, Νέντβεντ, Σμίτσερ, Κούκα και 9 παίκτες στην Εθνική Τσεχίας και της Ατλέτικο Μαδρίτης που είχε Λόπες, Σολοθάμπαλ, Καμινέρο, Μολίνα, Μοασίρ, Κοσέτσκι, Κίκο και άλλα τρομερά ονόματα.
Όπως μας είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς την περίοδο που ήταν προπονητής του Καραϊσκάκη, η Ατλέτικο είχε καταθέσει επίσημη πρόταση για να τον αποκτήσει, όμως ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης δεν την δέχθηκε, κάτι που όπως ήταν λογικό προκάλεσε την απογοήτευση του Μαυροβούνιου.
Επίσης πιό πριν και η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κάνει επίσημη πρόταση, όμως στο συμβόλαιο του "Τζούκα" με τον ΟΦΗ, υπήρχε όρος ότι δεν μπορεί να πάει σε καμία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα εκτός του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς αυτό δεν το ήξερε όταν υπέγραψε, καθώς δεν τον είχε ενημερώσει ο μάνατζέρ του.