Σοκ! "Έφυγε" ο Στεφάν Ντεμόλ!

Θλίψη έχει σκορπίσει στον χώρο του ποδοσφαίρου η απώλεια του Στεφάν Ντεμόλ.
Ο βετεράνος μπακ της Εθνικής Βελγίου, της Πόρτο και της Άντερλεχτ και πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, "έφυγε" από τη ζωή μόλις στα 57 του...
Με μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, μεταξύ άλλων, σε Εθνική Βελγίου, Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Σερκλ Μπριζ, Πόρτο, Μπολόνια, Τουλούζ και Μπράγκα, τον είδαμε και στα Ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Πανιωνίου. Μάλιστα με την Εθνική της πατρίδας του πέτυχε το γκολ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο Μουντιάλ του 1986 και την έστειλε στα ημιτελικά.
Επίσης διετέλεσε προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα το 2010-2011 και μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει και συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2010. Άνθρωπος απλός, προσιτός, φιλικός με ποιότητα και βαθιά γνώση του ποδοσφαίρου, που δεν φοβόταν να πει μεγάλες αλήθειες, παρόλο που εμείς προτιμήσαμε να μην τις δημοσιεύσουμε.
Επίσης κάθισε στους πάγκους των Αιγάλεω, Μέχελεν, Σαρλερουά και σε άλλες ομάδες, ενώ ήταν και βοηθός στην Εθνική Βελγίου και τη Σταντάρ Λιέγης.
Στην ποδοσφαιρική του καριέρα, κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ Βελγίου και 1 Πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ενώ με την Εθνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.
Ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.
Ας αναπαυθεί η ψυχή του...
Νίκος Νικολάου