Το σήκωσε η Μπαρσελόνα!

Πρωταθλήτρια για 27η φορά στην Ιστορία της στέφθηκε και επίσημα η Μπαρσελόνα!
Η ομάδα του Τσάβι Ερνάντες, μπορεί να ηττήθηκε από την Σοσιεδάδ με 1-2, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο που ένοιαζε άπαντες, οι οποίοι έκαναν... υπομονή να περάσουν τα 90 λεπτά και να ξεκινήσει το πάρτι της απονομής του τροπαίου του Πρωταθλήματος.
Για την ιστορία, τα γκολ πέτυχαν ο Μίκελ Μερίνο στο 5ο λεπτό και ο Νορβηγός Αλεξάντερ Σέρλοτ στο 72', ενώ μείωσε ο Λεβαντόφσκι το 90' για τους γηπεδούχους που υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή εντός έδρας ήττα. Έτσι η Σοσιεδάδ παραμένει πέντε βαθμούς μπροστά από την 5η της κατάταξης Βιγιαρεάλ, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Η Μπαρσελόνα βρίσκεται 14 βαθμούς πάνω από την 2η Ρεάλ Μαδρίτης (85 με 71), η οποία την περασμένη εβδομάδα υποχρεώθηκε σε 4άρα από την Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρωτοστάτης των πανηγυρισμών ήταν ο εμβληματικός Σέρχιο Μπούσκετς, που δεν θα συνεχίσει του χρόνου στο κλαμπ. Ο κάπτεν της Μπάρτσα παρέλαβε την κούπα και τη μετέφερε εντός αγωνιστικού χώρου για να συνεχιστεί το πάρτι με βεγγαλικά, χορούς και συνθήματα!